La Policia Local custodia la Santa Faç després que les clarisses abandonaren anit el monestir

Les religioses se'n van anar del monestir sense previ avís en dos cotxes i es van emportar totes les pertinences.

Concentració a les portes de l'esglèsia

La Policia Local ha fet guàrdia tota la matinada després que anit, i sense avís previ, les monges clarisses que custodiaven la Santa Faç d'Alacant abandonaren el temple. Les religioses se'n van anar anit del monestir en dos cotxes i es van emportar totes les pertinences. 

L'eixida arriba 24 hores després que el bisbat haguera enviat un comunicat en què assegurava que les clarisses no se n'anirien i continuarien custodian la relíquia com havien fet des de fa segles.  

De moment, i segons un comunicat d'anit de l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, la Policia Local s'ha fet càrrec de la vigilància exterior del temple i un grup de seminaristes custodia la relíquia a l'interior del monestir mentre l'ajuntament i el bisbat resolen la situació creada per la marxa de les monges clarisses del convent.  Amb aquesta decisió es garanteix, segons l'ajuntament, la seguretat de la relíquia, i que no es trenque una tradició de 500 anys. 

Barcala assegura que la Santa Faç es quedarà a la ciutat

Aquest diumenge, per a tranquil·litzar la ciutadania, l'alcalde d'Alacant ha assegurat que la Santa Faç no es mourà d'Alacant “això no es qüestiona, la relíquia es quedarà ací 500 anys més” i ha remarcat que no permetran que se l'emporten.

Barcala també ha explicat que estan intentant posar-se en contacte amb les monges clarisses per a saber què ha motivat el seu canvi de parer, donat que en el seu comunicat havien anunciat que es quedarien en el monestir i que es produiria un relleu de religioses per a seguir custodiant la relíquia.

El trasllat de les monges ha suscitat la reacció popular

Els veïns han posat en marxa una iniciativa d'arreplegada de signatures per a reclamar la tornada de les monges. Els interessats tenen la possibilitat de signar a través d'internet i en taules que s'han habilitat a la porta del monestir. Barcala, ha signat aquest matí la petició. Una de les  majors activistes en xarxes socials pel retorn de les monges a Alacant ha sigut l'exalcaldessa Sònia Castedo. La petició, adreçada al Papa i l'orde de les clarisses, compta, amb poques hores, amb quasi quatre mil signatures.

També et pot interessar

stats