La Policia Local custodia la Santa Faç després que les clarisses abandonaren anit el monestir

Les religioses se'n van anar del monestir sense previ avís en dos cotxes i es van emportar totes les pertinences.

La Policia Local custodia la Santa Faç després que les clarisses abandonaren anit el monestir

La Policia Local ha fet guàrdia tota la matinada després que anit, i sense avís previ, les monges clarisses que custodiaven la Santa Faç d'Alacant abandonaren el temple. Les religioses se'n van anar anit del monestir en dos cotxes i es van emportar totes les pertinences. 

L'eixida arriba 24 hores després que el bisbat haguera enviat un comunicat en què assegurava que les clarisses no se n'anirien i continuarien custodian la relíquia com havien fet des de fa segles.  

De moment, i segons un comunicat d'anit de l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, la Policia Local s'ha fet càrrec de la vigilància exterior del temple i un grup de seminaristes custodia la relíquia a l'interior del monestir mentre l'ajuntament i el bisbat resolen la situació creada per la marxa de les monges clarisses del convent.  Amb aquesta decisió es garanteix, segons l'ajuntament, la seguretat de la relíquia, i que no es trenque una tradició de 500 anys. 

Barcala assegura que la Santa Faç es quedarà a la ciutat

Aquest diumenge, per a tranquil·litzar la ciutadania, l'alcalde d'Alacant ha assegurat que la Santa Faç no es mourà d'Alacant “això no es qüestiona, la relíquia es quedarà ací 500 anys més” i ha remarcat que no permetran que se l'emporten.

Barcala també ha explicat que estan intentant posar-se en contacte amb les monges clarisses per a saber què ha motivat el seu canvi de parer, donat que en el seu comunicat havien anunciat que es quedarien en el monestir i que es produiria un relleu de religioses per a seguir custodiant la relíquia.

El trasllat de les monges ha suscitat la reacció popular

Els veïns han posat en marxa una iniciativa d'arreplegada de signatures per a reclamar la tornada de les monges. Els interessats tenen la possibilitat de signar a través d'internet i en taules que s'han habilitat a la porta del monestir. Barcala, ha signat aquest matí la petició. Una de les  majors activistes en xarxes socials pel retorn de les monges a Alacant ha sigut l'exalcaldessa Sònia Castedo. La petició, adreçada al Papa i l'orde de les clarisses, compta, amb poques hores, amb quasi quatre mil signatures.

També et pot interessar