La policia investiga la venda il·legal de lots de menjar per part d'una ONG d'Alacant a persones desfavorides

S'han fet dos detencions i el principal responsable de la trama ja ha ingressat a la presó.

VÍDEO | La policia investiga la venda il·legal de lots de menjar per part d\'una ONG d\'Alacant a persones desfavorides

Agents de la Policia Nacional investiguen la venda il·legal de lots de menjar a persones desfavorides per part de l'ONG d'Alacant Plaes Assistencial. L'operació es va iniciar a través de la denúncia formulada per la subdelegació del govern a Alacant relacionada amb el programa d'ajuda alimentària a aquest col·lectiu.

L'actuació policial s'ha saldat amb dues persones detingudes i dues investigades. Diversos voluntaris de l'organització eren persones necessitades, sense treball, i fins i tot alguns d'ells es trobaven en situació irregular a Espanya. D'acord amb les manifestacions aportades per testimonis i membres de l'ONG implicada, alguns dels treballadors no cobraven pels serveis prestats i eren remunerats, en algunes ocasions, amb menjar del banc d'aliments.

Segons informa la policia, la Unitat de Control del Fons Espanyol de Garantia Agrària, organisme autònom dependent del Ministeri d'Agricultura i Pesca, va detectar “certes irregularitats en el repartiment directe d'aliments a les persones més desfavorides”, ja que, presumptament, venien lots de menjar a persones necessitades quan la distribució hauria de ser totalment gratuïta.

Després d'identificar els presumptes responsables de les diferents seus de l'entitat no governamental, els agents localitzaren i detingueren a Alacant, en una primera fase, una dona de 30 anys com a presumpta autora d'un delicte d'estafa continuada i falsedat documental. 

Pel que fa al principal responsable de la trama de venda il·legal, la policia sospitava que podia estar amagat en alguna localitat de les comarques del sud. Per això, establiren un dispositiu de cerca que va concloure el divendres passat amb la localització i detenció a Torrevella (Baix Segura) d'aquesta persona, que ja ha ingressat a la presó. Consta que té en vigor una reclamació judicial per violència de gènere, a més dels delictes de què se l'acusen ara en aquest entramat, d'estafa i de falsedat documental.

També et pot interessar

stats