La policia investiga un frau de quatre milions d'euros en l'EMT de València

L'estafa s'ha comés falsificant firmes dels dos apoderats de l'empresa per a ordenar huit transferències a Hong Kong.

VÍDEO | La policia investiga un frau de quatre milions d\'euros en l\'EMT de València

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha denunciat a la policia un frau de 4 milions d'euros. La fins ara cap d'Administració ha defraudat suposadament aquesta quantitat de l’empresa pública, fet pel qual ha sigut acomiadada aquest divendres.

L'empresa municipal va tindre coneixement dels fets aquest dilluns a la vesprada i al matí següent va presentar una denúncia en comissaria. Des d'aquest moment i fins a aquest dijous a la vesprada ha recopilat informació per a aportar més dades a la denúncia. 

Atés que hi ha oberta una investigació policial, el director gerent ha indicat que no pot oferir més dades sobre els fets. La direcció de l'EMT ha convocat de manera urgent una reunió del consell d'administració per a aquesta vesprada per a informar els consellers de la situació.

Els indicis de les primeres investigacions apunten que la responsable d'Administració de l'EMT podria haver sigut víctima d'una estafa en què ciberdelinqüents haurien suplantat el correu electrònic de directius de l'empresa. La Policia Nacional dirigeix l’operatiu de la investigació i des de l’EMT asseguren que s’ha posat en marxa tots els mecanismes legals per a aclarir els fets. 

El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha explicat que per a cometre el frau "s’hi haurien falsificat les signatures del gerent i de la responsable de l’àrea de gestió”. A més, ha afegit que l’acomiadament ha sigut causat per “l’incompliment greu i culpable de la treballadora en relació a huit disposicions d’un compte corrent de l’EMT amb destinació a un compte d’un banc a la Xina”, concretament a Hong Kong.

També et pot interessar

stats