La policia investiga si l’assaltant de Cornellà va actuar en un intent de "redempció religiosa"

La família de l’assaltant de Cornellà estudia denunciar els Mossos per presumpta negligència

El director dels Mossos d’Esquadra ha defensat l’actuació de l’agent que va abatre l’assaltant
El director dels Mossos d’Esquadra ha defensat l’actuació de l’agent que va abatre l’assaltant

La policia investiga si les circumstàncies personals d'Abdelouahab Taib, l’home que va assaltar la comissaria de Cornellà de Llobregat, van motivar l’atac. Els investigadors donen prioritat a la tesi segons la qual va actuar per una "motivació personal canalitzada des del punt de vista religiós", d'acord amb les fonts de la fiscalia.

La seua dona havia descobert que era gai i ell s’havia aferrat més a l’islam. La separació de la parella va començar fa dos mesos, quan la dona va descobrir que Taib era homosexual. Quan ella li va comunicar la seua intenció d’abandonar-lo, Taib va començar a explicitar-li “idees suïcides”, segons la declaració de la dona a la policia en qualitat de testimoni.

Un intent de "redempció religiosa"

La fiscalia sospita que Taib va actuar en un moment de controvèrsia personal greu motivat per la seua condició de ser homosexual dins del col·lectiu musulmà i que va atacar als agents en un intent de “redempció religiosa”. Fonts fiscals aprecien una motivació religiosa en l’actuació de l’assaltant, abatut en l’atac, la intenció del qual podria ser, segons les primeres investigacions, suïcidar-se o morir matant.

Les primeres hipòtesis de la fiscalia apunten a un home que, mogut per la vergonya que sentia de ser homosexual, es va refugiar en la religió i va començar a ser més extrem en la pràctica de l’islam, de manera que amb l’atac va poder intentar redimir-se des d’un punt de vista religiós i morir així “amb bona fama”.

Segons els escorcolls duts a terme per la comissaria, els investigadors creuen que hi havia una clara intenció en l’atacant de clavar el punyal a la mossa d’esquadra que va acabar abatent-lo, ja que es va llançar cap a ella i, després d’un intent fallit, la va perseguir per les instal·lacions policials. En total, l’agent va disparar quatre vegades a l’assaltant, si bé van ser tres les que hi van impactar, segons les fonts.

Amb tot, no es descarta de moment la intencionalitat terrorista de l’abatut, de qui no hi havia cap constància que s’intentara suïcidar en una altra ocasió, per la qual cosa l’Audiència Nacional continuarà investigant els fets. Fins ara no hi ha constància que formara part del Daesh ni s’ha trobat material relacionat amb l’organització terrorista a casa seua, encara que els agents sí que van localitzar el text de l’última oració que va fer abans de l’atac.

La família de l’assaltant estudia denunciar els Mossos

La família d’Abdelouahab Taib estudia presentar una denúncia contra els Mossos d’Esquadra per presumpta negligència en els trets d’una agent contra Taib. En presentar-se a la comissaria armat amb un ganivet, l’home va rebre diversos trets i hi va morir. L’advocat de la família algeriana de Taib, David Martínez, ha explicat que els pròxims dies es personarà com a acusació particular en la causa que instrueix el succés de Cornellà de Llobregat.

L’advocat ha afirmat que la família preveu denunciar els Mossos d’Esquadra per presumpta actuació “negligent”, ja que l’actuació d’aquests va causar la mort d’Abdelouahab Taib. Després de reunir-se amb l’esposa de Taib al domicili de Cornellà de Llobregat, l’advocat ha explicat que tant ella com la família de l’atacant estan d’acord que s’investigue l’actuació policial. 

Els Mossos defenen la seua actuació 

El director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha defensat que l’actuació de l’agent que va abatre l’assaltant va ser “correcta, proporcional, adequada i congruent” a la situació “d’extrema gravetat”.

Martínez ha defés l’actuació de l’agent després que la família del mort ha anunciat que estudia denunciar els Mossos d’Esquadra per conducta negligent.

També et pot interessar

stats