La policia investiga si l'assaltant de la comissaria de Cornellà era un jihadista

Es reforça la seguretat als agents i les comissaries després de l'atac d'aquesta matinada.

Imatge d'arxiu d'un mosso d'esquadra
Imatge d'arxiu d'un mosso d'esquadra / Marta Perez (Efe)

L'atacant de la comissaria de Cornellà de Llobregat (Barcelona) es va abalançar contra la mossa de recepció amb un ganivet de "dimensions considerables", segons ha detallat el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos, Rafel Comes.

Preguntat per la seqüència dels fets, Comes ha explicat que a les 5.45 hores d'aquest dilluns l'assaltant s'ha disposat a entrar a la comissaria cridant per l’intèrfon i demanant accedir per a realitzar una consulta, cosa que ha fet "insistentment".

L'agent de l'entrada ha obert la porta a través del porter automàtic i l'individu ha accedit a la comissaria "amb una voluntat homicida contra l'agent amb un ganivet de dimensions considerables".

En aquell moment, l'agent de la policia es trobava dins de la zona envidrada de recepció, però el comissari no ha volgut concretar si s'ha produït un contacte amb l'agressor, per trobar-se la informació sota secret de sumari.

Sí que ha indicat que l'agent, en veure's agredida, ha demanat suport al sergent del torn que es trobava dins de la comissaria, i que els dos han sigut atesos pels serveis psicològics del cos, que seguiran la seua evolució: "Quan l'agent s’ha vist agredida, ha demanat el suport del sergent que estava dins de la comissaria", ha concretat el comissari.

Atemptat terrorista 

"El nostre agent ha hagut de repel·lir l'agressió amb un arma de foc", ha subratllat Comes, que ha constatat que la recerca tracta aquests fets com un atemptat terrorista. "És un atemptat sí o sí contra una agent de la policia", ha destacat el comissari, que ha dit que els agents que han presenciat els fets només poden recordar crits que repetien 'Al·là'.

"La voluntat era clarament predeterminada de matar agents del nostre cos", ha destacat Comes, que ha anunciat un augment de les mesures d'autoprotecció en les diferents comissaries del territori, fins que s’aclarisquen els fets.

L'assaltant

Abdelouahab T., l'home abatut aquest dilluns a la comissaria dels Mossos a Cornellà, s'acabava de separar de la seua dona, segons han explicat els veïns, que asseguren que el suposat terrorista no solia relacionar-se amb el veïnat, encara que el seu tracte era "cordial".

L'assaltant, de 29 anys i de nacionalitat algeriana, vivia en un pis del carrer Garraf de Cornellà, a dos minuts caminant de la comissaria de policia a la qual va accedir a primera hora d'aquest matí.

Els veïns de l'atacant han mostrat hui la seua sorpresa i estupor davant del succés, ja que Abdelouahab T., que estava casat amb una dona espanyola i vivia al barri de la Gavarra des de feia uns dos anys, no havia mostrat un comportament sospitós en tot aquest temps.

La parella d’Abdelouahab T. sí que era més coneguda al barri, on vivia des de feia almenys huit anys i tenia una "bona relació amb els veïns". La dona, que té dues filles fruit d'una parella anterior d'origen asiàtic, es va convertir a l'islam "quan el va conéixer" i des de llavors es cobria el cap amb mocador, i això havia causat sorpresa entre alguns veïns.

"Ella és una bona xica, es va convertir a l’islam i ja està", ha indicat el veí Jordi López, mentre que un altre resident del barri ha afegit: "Es va posar el vel de seguida".

Els veïns han afirmat a més que la parella discutia "amb freqüència" per motius que es desconeixen i que s'havien separat feia pocs dies, extrem que han confirmat a Efe fonts de la recerca.

Els Mossos d'Esquadra han acudit aquest migdia al pis de la parella per a regirar-lo i han acordonat la zona.

També et pot interessar

stats