La policia investiga si el detingut pel cas de Marta Calvo té relació amb una tercera mort

La investigació s'amplia a altres comunitats autònomes davant la possibilitat que hi haja més casos amb un 'modus operandi' similar

VÍDEO | La policia investiga si el detingut pel cas de Marta Calvo té relació amb una tercera mort

Al voltant de 30 guàrdies civils acompanyats de gossos ensinistrats per a localitzar cadàvers, a més del personal de l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus, treballen des de primera hora del matí a l'abocador de Dosaigües buscant el cos de Marta Calvo. També s'està utilitzant maquinària pesant i altres eines manuals amb què poder descompactar les bales de residus.

Una altra novetat en el cas Marta Calvo porta a la possible relació de Jorge Ignacio P., el detingut per la desaparició d'aquesta jove, amb una tercera mort. El principal acusat  ja va ser arrestat i investigat per la mort d'una dona que exercia la prostitució en un pis del barri valencià de Russafa a l’abril. La xica va morir per sobredosi i el client se'n va anar sense demanar auxili.

La Policia Nacional investiga ara si Jorge Ignacio P. està relacionat amb una tercera mort al juny en circumstàncies similars. Es tracta d'una altra prostituta també de Russafa i que va morir aparentment per sobredosi de cocaïna després d'haver mantingut relacions amb un client. 

Així mateix, Fulgencio ha explicat que la investigació s'amplia a altres comunitats autònomes davant la possibilitat que hi haja més casos amb un modus operandi similar, ja que podrien estar vinculats amb el detingut.

La policia també rastreja els termes de Manuel i Carcaixent

Més de 150 agents de la Guàrdia Civil i la Unitat Militar d'Emergències (UME) continuen rastrejant el terme municipal de Manuel (on residia el detingut i es va perdre la pista de la jove) i els voltants. També continua el rastreig del terme municipal de Carcaixent i s'inicia ara la cerca en l'abocador de Dosaigües, després que el detingut declarara haver esquarterat la víctima en sa casa de Manuel i haver llançat les restes a diversos contenidors de fem.

El 2012, a Dosaigües es va localitzar el cadàver d'un xiquet 

L'abocador de Dosaigües és destinació diària de vora 1.500 tones de residus urbans de l'àrea metropolitana de València. A les plantes de tractaments de residus per on prèviament passa el fem, la de Quart de Poblet i Manises, no han detectat restes de la jove.

Hi ha precedents d'haver buscat i haver trobat cadàvers humans en aquestes instal·lacions. El 4 de juny de 2012, i després de quatre dies de cerca en els quals es van regirar al voltant de 300 bales de fem de més d'una tona de pes cadascuna, la policia va trobar el cos d'un xiquet de 3 anys. Les dues dones responsables del xiquet, en absència de la mare que treballava a França, van declarar que el menor havia mort de manera accidental i que després es van desfer del cadàver i en van denunciar la desaparició.

També et pot interessar