La Policia intenta expulsar l'extrema dreta de la plaça de Sant Agustí

Enguany el dispositiu policial ha triplicat el nombre de personal respecte a l'any passat, segons informa la delegació del govern

Fulgencio assegura que "la coordinació de totes les unitats es farà al més alt nivell". À Punt NTC
Fulgencio assegura que "la coordinació de totes les unitats es farà al més alt nivell". À Punt NTC

La Policia ha intentat expulsar a les desenes de simpatitzants de l'extrema dreta que s'han concentrat en la plaça de Sant Agustín de València.

Aquesta vesprada diferents marxes recorren els carrers de València. La majoria, des de la plaça de Sant Agustí, aniran eixint, de forma escalonada a partir de les 17:00 h i fins a les 21:00, que començarà l'última. Amb l'objectiu d'evitar la confluència de manifestants, el triple de policies que l'any passat s'encarregaran que cada manifestació complisca l'horari.

D'aquesta manera, a les 17:00 h ha eixit la manifestació de la Coordinadora de l'Associació del Regne de Valéncia de Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals; a les 18:30 eixirà, també de Sant Agustí, la Comissió 9 d'Octubre; a les 20:00, des del carrer de l'Hospital, Avant dCide Verdes Moderados; i a les 21:00 eixirà l'última marxa, convocada per Mi Tierra CV.

A les unitats d'intervenció policial depenents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana s'han afegit altres grups de seguretat ciutadana, i unitats arribades de prefectures d'altres comunitats autònomes. Són cossos especialitzats, que treballaran amb la resta de policies per tal de donar suport a un dipositiu especialment reforçat. El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va avançar en la junta local de seguretat que "la coordinació de totes les unitats es farà al més alt nivell".

El delegat va subratllar que la finalitat de totes aquestes iniciatives "és garantir que aquesta jornada festiva transcórrega de manera pacífica, i amb llibertat, sempre que hi haja seguretat". L'objectiu del dispositiu és "que no es repetisquen les agressions violentes de fa just un any".

També et pot interessar

stats