La policia escorcolla les clíniques d'iDental de la Comunitat Valenciana

L'objectiu és rescatar els historials mèdics dels pacients afectats pel tancament dels centres.

La Policia Nacional ha entrat en 19 clíniques d'Idental a tot Espanya
La Policia Nacional ha entrat en 19 clíniques d'Idental a tot Espanya

El jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ha ordenat a la Policia Nacional recuperar els historials mèdics dels pacients afectats pel tancament dels centres d'iDental. Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després de mantindre una reunió amb les persones afectades per aquesta empresa a la Comunitat Valenciana.

En total, la Policia Nacional escorcollarà 19 clíniques d'Idental de tot l'Estat per a buscar historials mèdics i proves de la possible comissió de fets delictius. Segons Barceló, l'operació a la Comunitat Valenciana s'està duent a terme en clíniques de València, Alfafar (València), Alacant, Elx (Alacant) i Betxí (Castelló).

La consellera també ha informat que Sanitat està col·laborant amb els inspectors de l'operació, encarregats de custodiar els expedients.

Barceló ha destacat que els historials clínics recuperats hui seran enviats a Castelló, València i Alacant, per a facilitar que les persones afectades puguen tindre accés als seus historials sense haver de desplaçar-se a València.

Una vegada es classifique tota la informació, serà remesa a l'Audiència Nacional, que és la que ha ordenat aquesta operació.

La consellera ha agraït la "paciència" de la plataforma d'afectats i ha demanat tranquil·litat a la ciutadania. "Se'ls proporcionarà la informació tan prompte com siga possible", ha afegit Barceló.

Per la seua banda, la portaveu de la Plataforma d'Afectats iDental València, Sol Sánchez, ha afirmat que estan "contents" perquè el que volien era que els informes foren custodiats per poder iniciar accions legals i acudir a altres dentistes.

Sánchez ha indicat que la Conselleria ha fet "una gran labor en hores", i ha demanat calma a les persones afectades, i que no es desplacen a les portes de les clíniques per a no obstruir l'operatiu.

També et pot interessar

stats