La policia científica investiga les causes de l'incendi a la cotxera de l'EMT

El foc es va originar en un autobús amb vint anys d'antiguitat.

Reunió de la direcció de l'EMT aquest diumenge per a avaluar els danys de l'incendi
Reunió de la direcció de l'EMT aquest diumenge per a avaluar els danys de l'incendi / Ajuntament de València.

La policia científica investiga les causes que van originar l'incendi que es va declarar aquest dissabte a les cotxeres sud de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València. Segons ha explicat l'empresa pública, el foc es va iniciar en un autobús de vint anys d'antiguitat i es va propagar a altres vehicles estacionats. En total, es van cremar setze vehicles totalment i deu parcialment. Tots amb més de deu anys d'antiguitat.

El primer autobús a cremar-se formava part de la flota envellida que "des de fa cinc anys s'està renovant amb la compra de nous vehicles menys contaminants". De fet, la retirada estava prevista amb l'arribada de 164 nous vehicles híbrids entre el 2020 i 2021. Tanmateix, han puntualitzat, que el vehicle havia passat la ITV fa menys d'un mes, el 19 de novembre.

La direcció de l'EMT s'ha reunit aquest diumenge per a avaluar els danys de l'incendi. Els responsables han valorat la resposta al sinistre com una "bona gestió, que ha permés que el servei haja funcionat amb normalitat i no s'haja vist afectat per l'incident".

A més, el mateix dissabte, l'EMT va comunicar l'incident a la companyia asseguradora i els perits es van desplaçar al lloc del sinistre per a començar a determinar els danys.

PP i Ciutadans demanen que es convoque un consell extraordinari de l'EMT

Per la seua banda, els grups municipals del Partit Popular i Ciutadans han demanat la convocatòria del consell d'administració de l'empresa pública per a saber si van funcionar els protocols i tots els sistemes antiincendis.

En aquest sentit, el portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat que el president de l'empresa municipal, Giuseppe Grezzi, done compte de les circumstàncies i les causes de l'incendi a les instal·lacions de Sant Isidre.

A més, l'edil popular Carlos Mundina ha incidit en l'ampliació dels garatges de l'EMT que fa més de dos anys que estan bloquejats i que "hauria d'haver acabat el 2019". "Ho van anunciar fa dos anys i hui dia no sabem res", ha lamentat. A més, ha qüestionat si la falta d'espais a les cotxeres hauria propiciat la propagació del foc. "Volem saber si es guarden les distàncies de seguretat necessàries", ha subratllat Mundina.

El PSPV demana esperar abans de fer una valoració definitiva

La vicealcaldessa de València i portaveu del PSPV, Sandra Gómez, per la seua part, ha demanat "esperar que s'aclarisquen les circumstàncies" de l'incendi per a fer una valoració definitiva. Gómez, que ha qualificat de "greu" el sinistre, ha manifestat que el més important és que no hi ha hagut ferits.

També et pot interessar

stats