La policia localitza un home de Torrent al qual li han venut per error àcid sulfúric en lloc d'àcid clorhídric

L'àcid sulfúric és un compost molt reactiu i altament corrosiu que en contacte amb la pell causa cremades químiques greus

Imatge d'arxiu d'una ampolla d'àcid sulfúric
Imatge d'arxiu d'una botella d'àcid sulfúric / Arxiu
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de juny 2022 - 14:13 Actualitzat: 06 de juny 2022 - 17:42

Agents de la Policia Nacional i la Policia Local de Torrent ha localitzat un home al qual li han venut per error una botella d'àcid sulfúric en lloc d'àcid clorhídric.

L'àcid sulfúric s'utilitza en la indústria química i és un compost molt reactiu i altament corrosiu, per la qual cosa cal manipular-lo amb una cura extrema.

Els fets van ocórrer dissabte quan aquesta persona va entrar en el comerç i va demanar un reactiu químic emprat per a netejar metalls, però el dependent li va dispensar un envàs de color blanc que contenia àcid sulfúric.

Després d'adonar-se de l'errada, el propietari de l'establiment ha tractat sense èxit de localitzar el client per a avisar-lo del perill que corre si el manipula sense prendre precaucions.

Els perills de l'àcid sulfúric

Una mínima quantitat d'àcid sulfúric en contacte amb la pell causaria cremades químiques greus. Al contacte amb els ulls, pot provocar mal permanent i ceguesa.

També cal anar amb compte de respirar el gas alliberat per les reaccions de l'àcid sulfúric amb altres substàncies, ja que provoca dificultat per a respirar.

A més, pot ser combustible en combinació amb altres materials, fins i tot amb l'aigua. De fet, una de les precaucions que cal prendre en manipular àcid sulfúric és que aquest sempre ha d'afegir-se a l'aigua i mai a l'inrevés. Si s'abocara aigua a l'àcid sulfúric, podria ocórrer una reacció exotèrmica que provocara incendis o esguitades d'àcid.

També et pot interessar

stats