La policia anima a denunciar la notícia falsa del 'dia de la violació'

A través de les seues xarxes han animat la població a denunciar qualsevol publicació relacionada amb aquesta notícia falsa

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional

Fa uns dies que s’ha viralitzat en les xarxes l’etiqueta #24dAbril per a parlar d’un suposat "dia de la violació" que la policia ja ha assegurat que és una notícia falsa.

Tot va començar en la xarxa social TikTok, on un grup de sis homes va llançar, sota l’etiqueta #April24th2021, el "repte" de fer del proper dissabte el dia internacional de la violació, però no per a conscienciar sobre aquesta forma de violència extrema contra les dones, sinó per a perpetrar-la. Els vídeos no duraren massa temps en la xarxa social, però el missatge ja s’havia fet viral.

Ara mateix, si es fa un cerca ràpida en TikTok o Twitter, una gran part dels missatges que hi ha utilitzant aquesta etiqueta són crítiques o denúncies. No obstant això, la Policia Nacional ha volgut deixar clar que el 24 d’abril no és el dia internacional de la violació i que no tenen constància que aquest dissabte cap grup d’homes eixirà al carrer a agredir dones.

Ho han fet mitjançat un vídeo publicat en les seues xarxes en què animen la població a denunciar aquests tipus de publicacions a través de les ferramentes que té cada xarxa social per a fer-ho. També recorden que aquest dia, com tota la resta de dies, la seua funció és protegir la ciutadania i l'encoratja a trucar al 091 si se’ls necessita. 

També et pot interessar

stats