La policia ajuda una dona a fugir de València per a evitar un matrimoni forçat

La dona ha denunciat que rep maltractament i amenaces per part de la seua família per oposar-se al casament

Policia Local de València
Policia Local de València / À Punt NTC

La Policia Local de València ha evitat el matrimoni forçat d'una dona que ha manifestat que la seua família l'amenaça i la maltracta perquè ella s'oposa al casament. La dona ha pogut fugir de València i refugiar-se en una altra ciutat, on ja es troba segura. Va trucar al telèfon d'urgència 092 des d'un establiment on s'havia amagat de la família i va comunicar el cas als agents. Una patrulla es va traslladar fins al lloc i va parlar amb l'agredida, que va explicar que els seus familiars havien arribat a furtar-li el mòbil i li impedien eixir de casa pel seu rebuig a casar-se amb una persona que ni tan sols coneixia.

La víctima, que té una relació estable en l’actualitat, havia comprat un bitllet d’autobús per a anar-se’n de València eixe mateix dia i va demanar a la policia si podien acompanyar-la, perquè preveia que els seus familiars estarien als voltants de l’estació per tal d’impedir el viatge.

La patrulla va coordinar-se amb responsables de l’estació d’autobusos per a facilitar el viatge. La dona finalment va agafar un autobús diferent de l'original i, tot i que la policia va detectar familiars a prop de l’estació, l’autobús va poder fer el trajecte sense incidents.

La dona ha manifestat que presentarà denúncia pels fets des de la ciutat on es troba refugiada. Per la seua banda, la Policia Local de València va identificar els familiars.

El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de València, Jesús Carbonell, ha felicitat la Policia Local i ha recordat que els casaments forçats estan prohibits amb penes de presó.

També et pot interessar

stats