Polèmica a Vila-real per la desaparició del colom platejat que representa l'Esperit Sant

Compromís preguntarà al Ministeri de Cultura per la desaparició d’aquest símbol de la ciutat

Polèmica per la desaparició a Vila-real del colom platejat que representa l'Esperit Sant / À Punt NTC

A Vila-real es busca sense descans un colom. És la figura que representa l'Esperit Sant i, habitualment, el duia en les processons la Mare de Déu de Gràcia, la patrona de la ciutat. 

Ara per ara, l’original ha sigut substituït de manera provisional per un altre de daurat. El canvi, de colom i de color, ha pillat els devots de sorpresa, que es mostren indignats en ser un dels símbols del municipi. 

La regidora de Tradicions i Ermita, Noelia Samblás, assegura que el símbol pot haver-se extraviat en qualsevol de les tasques de muntatge o desmuntatge. “Estem buscant-lo en les nostres dependències”, apunta la regidora. 

Compromís ja ha avançat que preguntarà al Ministeri de Cultura per la desaparició d’aquesta figura. La portaveu de la formació a Vila-real, María Fajardo, considera que és en la neteja de l'església que el colom s'hauria llançat al fem per haver-lo deixat entre els trastos. 

També s’ha pronunciat Vicent Brot, encarregat dels portadors de la Mare de Déu de Gràcia, el qual s'ha reafirmat a dir que el colom no s’ha perdut. “El vam deixar guardat per a l'any següent i qui el té el té molt ben guardat”, ha manifestat. 

La veu d'alarma es va alçar diumenge passat, en preparar la Mare de Déu per a la festa del Termet i comprovar que el colom no hi estava. El retor que va fer la missa manté que no se'n va adonar. 

També et pot interessar

stats