Polèmica per la tornada del ral·li Pujada al Garbí

Els col·lectius ecologistes insisteixen que la carrera afecta l'entorn natural de la Serra Calderona.

VÍDEO | Polèmica per la tornada del ral·li Pujada al Garbí

Després de sis anys parat aquest diumenge torna la Pujada al Garbí en la seua edició número 46, que retrà homenatge a la pilot de Gilet Laura Salvo, que va morir fa uns mesos en un accident a Portugal.

El ral·li de muntanya més veterà d'Espanya va ser cancel·lat per una orde de la Conselleria de Medi Ambient que prohibia activitats de motor al parc natural de la Serra Calderona.

Després d'anys de negociacions per part de l'organització de la carrera, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha dictaminat enguany a favor seu en declarar nul un article de l'orde de Medi Ambient que impedia celebrar-la. Segons justícia, els vehicles van per carretera, així que no hi ha impacte mediambiental i el ral·li és compatible amb el parc.

Des de l'associació Acció Ecologista Agró denuncien que, encara que els cotxes vagen per la carretera, això no elimina la contaminació ambiental i acústica, ni el perill d'atropellament d'animals. Per tant, consideren que la prova sí que afectaria l'entorn del parc natural.

Des de l'organització insisteixen que són només quatre hores de prova i cinquanta cotxes i que aquest moviment no és suficient per a afectar l'entorn.

També et pot interessar

stats