Polèmica en la Supercopa d'Espanya per jugar-se a l'Aràbia Saudita

La Federació Espanyola assegura que utilitzarà els diners per a finançar el futbol femení.

Polèmica en la Supercopa d\'Espanya per jugar-se a l\'Aràbia Saudita
Polèmica en la Supercopa d'Espanya per jugar-se a l'Aràbia Saudita
08 de gener 2020 - 23:35

La nova Supercopa d'Espanya que ha començat a celebrar-se aquest dimecres a Jiddah, a l'Aràbia Saudita, arriba amb polèmica.

La Federació de Futbol ha decidit traslladar-la per fer negoci, ja que la jugaran al país asiàtic durant els pròxims tres anys per un valor de 120 milions d'euros. La institució assegura que aquests diners estan destinats a promocionar el futbol femení. No obstant això, són moltes les veus en contra de la mesura per la naturalesa del país.

L'Aràbia Saudita és un país de 28 milions d'habitants, monarquia absoluta, on l'islam controla tots els aspectes de la vida i es violen molts drets fonamentals de les persones. De fet, l'homosexualitat està penada amb flagel·lació, presó o pena de mort en alguns casos; les relacions extramatrimonials i el consum d'alcohol estan prohibits i el tràfic de drogues està castigat amb la decapitació. Però el cas més greu és el que afecta les dones: a més que han de seguir un codi estricte de vestuari que només els permet dur al descobert la cara i les mans, pràcticament totes les activitats de la vida quotidiana se separen per sexe entre homes i dones.

Per aquest motiu, en les xarxes socials s'ha creat l'etiqueta #girlsplayfootball, per fer-se ressò d'una situació que afecta gran part de la societat. Amnistia Internacional, per la seua banda, ha denunciat que el trasllat de la competició es faça per a blanquejar totes les vulneracions dels drets fonamentals que es cometen.

L'exjugadora de futbol i entrenadora Tere Saurí també ha volgut valorar aquesta polèmica. En declaracions a À Punt, Saurí ha dit que veu "indignant" i "immoral" portar la Supercopa d'Espanya a un país com l'Aràbia Saudita per a fer negoci, així com que s'utilitze el futbol femení per a justificar-lo.

També et pot interessar

stats