Polèmica per la prohibició de circs amb animals a la Comunitat Valenciana

El propietari d’un circ instal·lat aquests dies a Alfafar anuncia que presentarà una demanda contra la Generalitat per a rebatre la norma.

Europa Press
Europa Press

La prohibició de circs amb animals a la Comunitat Valenciana ha generat polèmica entre el sector. De fet, el propietari d’un circ instal·lat aquests dies a Alfafar, a l’Horta, ha anunciat que presentarà una demanda contra la Generalitat per a rebatre la norma.

El Circ Nadal va obrir les portes aquest dimecres en un descampat d’Alfafar, al costat de la pista de Silla. Entre els seus espectacles hi ha cocodrils, serps i ferotges tigres de Bengala. És l’últim circ amb animals que queda a la Comunitat Valenciana, i aquestes poden ser les seues últimes actuacions. El 19 de desembre les Corts va aprovar prohibir-los. La norma que entra en vigor l’1 de febrer, però el circ Nadal espera una moratòria d’un mes.

El director del circ es nega a l'extinció del xou amb animals

"Anirem al Tribunal Superior de Justícia a posar una demanda contra la llei", ha expressat Eduard Belltall, director del circ que es nega a l'extinció del xou amb animals. "El circ sense els animals no és res. 250 anys d'història amb pallassos, acròbates i animals... És l'essència", ha afegit, a més de qüestionar perquè els tigres del circ no estan permesos i els dofins de L'Oceanogràfic, sí. Aquesta diferència l'ha explicada Roger Llanes, director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Conselleria: "L'Oceanogràfic exhibeix els animals però col·labora activament en la investigació marina i la protecció dels animals".

Prohibició en 5 autonomies i 19 països europeus

Segons ha explicat a Les Notícies del Matí Alberto Díaz, portaveu d'Infocircos, aquesta pràctica ja s'ha prohibit en cinc comunitats autònomes i 19 països de la Unió Europea. El representant d'aquest col·lectiu que treballa per la prohibició de l'ús d'animals en espectacles aposta perquè els circs amb animals s'adapten a aquesta tendència amb nous muntatges, ja que "és impossible desenvolupar la seua forma de vida natural en un circ en itinerància".

"El zoo manté els animals en una instal·lació fixa, on és possible reproduir les condicions que aquests animals tenen en llibertat", ha destacat. D'altra banda, Díaz ha explicat que amb l'animal que viu en captivitat es realitzen treballs de recerca i conservació, el que implica "un benefici social".

També et pot interessar

stats