Polèmica pel projecte de construcció d’un abocador de residus industrials a Barxeta

El veïnat, l'Ajuntament i els ecologistes s'hi oposen, ja que la parcel·la es troba prop del paratge natural del riu.

La zona d'eliminació de residus ocuparia 128.000 m²

Una empresa de gestió de residus ha projectat la ubicació d'un abocador de restes d'origen industrial amb una capacitat de 40.000 tones anuals a Barxeta. Tant els veïns com l’Ajuntament s'han pronunciat en contra perquè la parcel·la es troba molt a prop del paratge natural del riu Barxeta. La zona d'eliminació de residus ocuparia 128.000 m². 

Segons Vicent Mahiques, alcalde del municipi, el consistori ha mantingut tres reunions amb l'empresa que vol fer l'abocador. “En totes les reunions, la corporació municipal ha manifestat a l’empresa la seua postura contrària", ha assegurat Mahiques. 

La Conselleria d’Obres Públiques ha admés a tràmit la sol·licitud de la declaració d'interés comunitari (DIC) del projecte. Ecologistes en Acció ha presentat un recurs on al·leguen que falta l'estudi d'impacte ambiental previ.

"Si s'atorga la declaració d'interés comunitari abans de l'estudi d'impacte ambiental, es tallaria qualsevol alternativa d’un estudi posterior", ha manifestat Carlos Arribas, vicecoordinador d’Ecologistes en Acció PV.

Però la Conselleria d'Obres Públiques  ha insistit que la tramitació es troba en una fase molt inicial i el projecte encara s'ha de sotmetre a diferents estudis de viabilitat i, per tant, la resolució definitiva pot canviar. A més, han recordat que l'admissió a tràmit significa que, com estableix la Llei d'ordenació del territori, la iniciativa es pot dur a terme en sòl no urbanitzable. 

També et pot interessar

stats