Polèmica pel desembarcament de plataformes VTC a Alacant

A Alacant, només podrien treballar 18 vehicles de lloguer amb conductor, però ja n'hi ha 50 i se n'esperen 300 més.

Policies locals d'Alacant controlen que els VTC compleixen la normativa vigent
Policies locals d'Alacant controlen que els VTC compleixen la normativa vigent / À Punt Mèdia.

Els taxistes alacantins estan vigilants davant de l’arribada recent de les plataformes de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). De fet, Cabify ja té una flota de 50 vehicles que hi treballen des de divendres a la capital de l'Alacantí; i Uber, una altra d'aquestes plataformes de VTC, ha anunciat que preveu desembarcar a l'àrea metropolitana d'Alacant amb 300 vehicles més.

El Tribunal Suprem ha avalat la imposició del Govern de limitar l'activitat de les empreses de vehicles de lloguer amb conductor per a assegurar el manteniment del taxi com a servei d'interés general. Però les xifres no quadren. La llei marca que hi haja una llicència de VTC per cada 30 llicències de taxi. Si això es complira, a l'àrea d'Alacant, amb 531 llicències de taxis, només hi hauria espai per a 18 VTC. 

A la Comunitat Valenciana hi ha 4.581 taxis i tenen permís per a treballar 531 vehicles de lloguer amb conductor. El sector del taxi es manté alerta davant d’aquest desequilibri. De fet, només un dia després que començara a funcionar Cabify a Alacant ja es va produir una primera denúncia a un del seus conductors, a qui acusaven d'haver captat clients a la zona del port de forma il·legal.

També et pot interessar

stats