Polèmica a Oriola per uns passos de vianants amb la bandera LGTBi

Ciutadans diu que la mesura estava acordada i el PP ho nega.

Un dels 12 passos de vianants pintats amb la bandera del col·lectiu LGTBI a Oriola.
Un dels 12 passos de vianants pintats amb la bandera del col·lectiu LGTBI a Oriola.

La regidoria de Seguretat Ciutadana d'Oriola, al Baix Segura, ha començat a repintar de blanc els 12 passos de vianants amb la bandera del col·lectiu LGTBI amb motiu d'una campanya d'actes a favor de la diversitat sexual.

La regidoria de Cultura, dirigida per Mar Ezcurra (Ciutadans), havia impulsat aquesta iniciativa per a promoure la igualtat de drets del col·lectiu, però des de l'àrea de Seguretat Ciutadana, en mans del PP, consideren que no tenien cap autorització per a fer-ho i han ordenat repintar-los de blanc.

El regidor d'Infraestructures, primer tinent d'alcalde i portaveu del grup Ciutadans a l'Ajuntament d'Oriola, Juan Ignacio López-Bas, ha afirmat que els passos de vianants s'han pintat amb aquests colors perquè comptaven amb el vistiplau de la Policia Local. Des de Ciutadans creuen que la mesura ha molestat els populars perquè se senten incòmodes amb aquest tema.

Per la seua part, la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Rocamora, del Partit Popular, ha dit que el seu grup ha defensat sempre els actes a favor de la diversitat sexual al municipi, però que ningú els va notificar oficialment aquesta iniciativa. A més, segons Rocamora, no hi estan d'acord perquè és una qüestió de seguretat vial.

Al balcó de l'ajuntament, governat per un bipartit format per 11 regidors del PP i tres de Ciutadans, llueix una bandera gegant a favor del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals consensuada per tots els grups polítics. Tanmateix, el color dels passos de vianants ha originat la polèmica.

En uns dies tots els passos de vianants de la ciutat tornaran al seu color habitual.

També et pot interessar

stats