Polèmica a la Marina Alta per un projecte d’energia eòlica

Els detractors defensen que els molins podrien afectar greument les aus d’aquesta zona protegida

VÍDEO | Polèmica a la Marina Alta per un projecte d’energia eòlica

Un polèmic projecte d’energia eòlica planteja la instal·lació de 9 molins eòlics a la zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) Muntanyes de la Marina, un paratge d’alt valor mediambiental a la Mallada Verda (Marina Alta).

La polèmica comença quan, fa un any i mig, l’Ajuntament de Gata de Gorgos, un dels tres municipis afectats pel projecte, va rebre la petició de compatibilitat urbanística per part de l’empresa que l’impulsa.

El consistori va emetre un informe negatiu per incompatibilitat del projecte amb els usos autoritzats a aquest paratge protegit. A més, el seu alcalde, Josep Signes, va contactar amb els ajuntaments dels altres dos municipis afectats, Benissa i Teulada.

Signes assegura en À Punt NTC que no s’oposen a les energies renovables, només al fet que la instal·lació es faça “fora de lloc” en un paratge protegit. La portaveu de Compromís a l’Ajuntament proposa que el projecte es trasllade a “qualsevol altre territori d’interior que no tinga cap protecció”, ja que les aspes dels molins podrien aniquilar la pràctica totalitat de la fauna aviària de la zona.

L’Ajuntament de Benissa ha declinat fer declaracions, al·legant desconeixement sobre les dades concretes del projecte. Però sí ha manifestat que el lloc no sembla el més adequat.

També et pot interessar

stats