Polèmica a l’institut de Catral pel nou codi de conducta

Ha generat rebombori no tant per les accions reprovades si no per les conseqüències que comporten

Polèmica a l'institut de Catral pel nou codi de conducta / À Punt NTC

A l’institut de Catral (Baix Segura) s’ha generat molta polèmica pel codi de comportament que el centre ha elaborat per a aquest curs 2021-2022. Unes normes que van encaminades, la majoria, a evitar l’expansió de la Covid-19, però també controlen altres qüestions com ara la puntualitat.

El rebombori que ha generat aquest nou codi de conducta ha passat del carrer a les xarxes socials, no tant per les accions reprovades si no per les conseqüències que comporten.

Per exemple, arribar tard i entrar per una porta que no toca serà sancionat amb una amonestació del professorat i passar vergonya davant dels companys i companyes. Aquesta és una falta lleu, pel que fa a les greus, com ara no dur la mascareta o no netejar, estan penalitzades amb la realització de fitxes de reflexió.

A mes, quan les faltes són repetides, l’alumnat pot ser castigat sense pati entre 1 i 5 dies. 

Entre les famílies hi ha divisió d’opinions: estan les que consideren les normes molt estrictes  i no acaben d’entendre que s’intenta aconseguir amb elles, mentre que altres les consideren correctes i pensen que s’han de complir.  

També et pot interessar

stats