Polèmica per l’eliminació d’un mural feminista al pati d’un col·legi d’Orpesa

L’Ajuntament, governat per Ciutadans, el PP i Vox, descarta que darrere d’aquesta decisió hi haja un rerefons ideològic

Imatge d'arxiu del mural feminista a un col·legi d'Orpesa / À Punt NTC

Polèmica per l’eliminació d’un mural feminista al pati del Col·legi Públic La Mediterrània d’Orpesa (Plana Alta). Després de quinze anys, el consistori està executant tasques de manteniment, entre altres de pintura, i han esborrat una pintura sobre la igualtat de gènere, després que la direcció del centre els va demanar que el respectaren. 

Al mural es feia referència al feminisme i a la igualtat, amb la frase La Mediterrània és feminista, i la imatge d’ara és una paret pintada de groc i verd. Tot i la negativa de la direcció del centre d’esborrar-lo, i comunicada a la Regidoria d’Educació, en mans de Vox, finalment han decidit eliminar-lo del pati del col·legi. “Estava en molt mal estat, la pintura estava alçada. S’ha tractat, s’ha pintat i ara es poden tornar a fer dibuixos amb els xiquets o el que el centre considere”, ha explicat l’alcaldessa, Araceli de Moya. 

L’edil de Ciutadans, que governa amb el PP i Vox, descarta que darrere d’aquesta decisió hi haja un rerefons ideològic. “És absurd. Les competències d’allò que s’escriu o es pinta dins de l’escola no són de l’Ajuntament”, ha sentenciat. Mentrestant Vox ha publicat un comunicat en les xarxes socials en què insta el director del centre a respectar la neutralitat ideològica. Afirma, a més, que els xiquets i xiquetes no s’han de trobar símbols partidistes en els murals. 

En l’oposició, el PSPV d’Orpesa ha denunciat els fets i demana la restitució. “Han desfet el que han volgut sense tindre en compte l’equip directiu. Demanem disculpes públiques per part de la regidora i que el mural es torne a fer”, ha afirmat Maria Jiménez, portaveu socialista a Orpesa. 

La direcció del centre ha declinat fer declaracions. Segons l’associació de pares i mares, els treballs de pintura estan fora de lloc perquè al col·legi actualment es necessiten altres millores més urgents.

També et pot interessar

stats