Polèmica per la inauguració d’una nau a Alacant que tracta els residus de les pedreres

El veïnat diu que es continua alçant la pols contaminant que pateixen des de fa més de 15 anys

Polèmica per la inauguració d’una nau a Alacant per a deixar de treballar a l'aire lliure els residus de les pedreres / À Punt NTC

La inauguració d’una nau al port d’Alacant per a deixar de treballar a l'aire lliure els residus derivats de les pedreres no acaba de contentar el veïnat dels barris adjacents. A pesar d’aquesta obra, diuen que es continua alçant la pols contaminant que pateixen des de fa més de 15 anys.

La brutícia de les façanes continua evidenciant la pols que s’alça al port d’Alacant. El veïnat està quinze anys amb reivindicacions perquè aquesta activitat deixe de fer-se a l’aire lliure. Critiquen que pateixen els efectes de la pols en suspensió, com al·lèrgies o picor a la pell o els ulls. 

El president de l’Associació Veïnal Gran Via Sud, José Santamaría, assegura que les màquines no han deixat de treballar ni un sol dia. “S’està contaminant més que mai”, afirma.

L’administració defén un projecte que preveu sostenible. El conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, assegura que aquest projecte agafa els residus de les pedreres de l’interior i l’utilitza i comercialitza per a altres activitats. 

El recel veïnal s'empara en una sentència que va condemnar el port a una multa de 40.000 euros i en les dades de l'Organització Mundial de la Salut, que prohibeix la inhalació de les partícules que es generen cada dia al port d'Alacant. A més, els problemes de subministrament de peces han endarrerit tres mesos la posada en marxa de la nau.

També et pot interessar

stats