Polèmica a Calp per la instal·lació d’escales mecàniques al centre històric

Els detractors diuen que perjudica el patrimoni i altres defensen que facilita la mobilitat

Les obres que causen polèmica a Calp / À Punt NTC

L’Ajuntament de Calp ha instal·lat unes escales mecàniques al carrer de l'Alcalde Vicente Pastor, una de les vies centrals, per substituir una escala de ciment de 24 esglaons. L’obra ha causat polèmica al municipi, dividit entre aquells que opinen que perjudica el patrimoni històric de la població i els que agraeixen la iniciativa per facilitar la mobilitat entre el veïnat més major.

“Em pareix una tonteria, perquè hi ha altres coses que haurien de fer al barri antic” afirma Luz Alba Zapata, veïna de Calp, consultada per À Punt NTC. Un altre veí, Salvador Jerez, està a favor de “tot el que siga innovar, invertir i fomentar el turisme”. En una línia semblant, Sofía Vervoets ho veu positivament: “Hi ha gent major a qui li costa molt pujar i una escala mecànica els anirà genial”, diu.  

Les obres han suposat una inversió de 180.000 euros, que han tingut finançament europeu. L’Ajuntament justifica la construcció perquè asseguren que revitalitzarà el centre i ajudarà a fer més fàcil la vida del veïnat. Ana Sala, l’alcaldessa, argumenta que “en aquest entorn viu molta gent major del poble amb dificultats de mobilitat, i hem d’afavorir-la”. 

Amb aquest projecte, Calp se suma a la llista de prop de 400 municipis espanyols que disposen d’escales per a salvar els carrers amb un pendent pronunciat.

També et pot interessar

stats