Polèmica a Burjassot per la dissolució de la Fundació Vicent Andrés Estellés

La família i l’Associació Cultural Ca Bassot critiquen que no se’ls ha informat de res i que l’Ajuntament, que és el que l’ha dissolt, podria haver-ho evitat

La Fundació Vicent Andrés Estellés es dissol definitivament / À Punt NTC

A Burjassot (Horta Nord) s’ha generat polèmica per la dissolució definitiva de la Fundació Vicent Andrés Estellés quan l'Ajuntament, del qual depenia, l'ha donada de baixa del registre de fundacions, complint així un requeriment d'Hisenda.

La família i l'Associació Cultural Ca Bassot denuncien no saber-ne res i critiquen el consistori pel que consideren una deixadesa cap al llegat del poeta.

La dissolució de la fundació ha agafat la família de sorpresa, expliquen, ja que aquest dimarts en un ple municipal l'Ajuntament va comunicar que la donava de baixa del registre de fundacions sense informar oficialment els patrons ni la família. Així, la seua filla Carmina Andrés assegura a À Punt NTC que estan “molt decebuts” perquè no tenia cap coneixement de la situació.

Tot va començar l'estiu del 2016. El govern de Rajoy, en compliment d'una llei d'Hisenda, va requerir a l'Ajuntament de Burjassot el tancament de la Fundació Vicent Andrés Estellés per un desequilibri pressupostari de 80 €. Contra la decisió es podia recórrer, però el consistori no ho va fer i per això l'Associació Cultural Ca Bassot acusa l'Ajuntament de deixadesa.

Per la seua banda, el consistori assegura que tot es tracta d'un procediment administratiu i no comparteixen les acusacions. Diuen que han dut a terme tasques d'arxiu i catalogació de l'obra del poeta i que, a més, han previst obrir una nova fundació.

El 2023 es compliran trenta anys de la mort d'Estellés i la família critica que des de l'Ajuntament s'haja triat aquest moment per a donar carpetada al llegat del poeta.

També et pot interessar

stats