Polèmica a Alboraia per la zona blava d'aparcament de la Patacona

El consistori remarca que aquesta taxa “només afecta la zona terciària” i  la resta de la platja continua lliure

L'Ajuntament ha estudiat la possibilitat d’implementar la tarifa taronja en la resta del barri

La platja de la Patacona, a Alboraia, es massifica cada cap de setmana i el consistori ha posat en marxa durant l'estiu una zona blava, una situació que cada any genera polèmica, ja que el veïnat que hi resideix tot l’any es veu obligat a pagar la tarifa. Aquesta zona d'aparcament es va activar el passat el 20 de maig, té un cost de 0,65 euros per hora i les 450 places que la conformen abasten la primera línia de platja, on es troben els restaurants i l’accés a la platja.

Ana Bru Guzmán, regidora d’Urbanisme, ha recordat que aquesta taxa “només afecta la zona terciària i la resta de la Patacona continua lliure”. A més, l’edil remarca que “tots els apartaments” de la zona tenen places privades per a aparcar, de vegades fins i tot dues. 

Bru ha argumentat que el problema sorgeix durant els caps de setmana. “Quan hi ha molt de turisme i de residents, habilitem dos pàrquings vigilats on per dos o tres euros els cotxes poden estar durant tot el dia” ha afegit. 

Des del consistori han estudiat la possibilitat d’implementar la tarifa taronja a la resta del barri, però segons la regidora seria molt complicat “perquè tot el veïnat hauria de traure’s una targeta anual per a poder aparcar amb preferència”, mentre que la resta de la gent “pagaria tres vegades més que la zona blava”. 

També et pot interessar