El polèmic examen de Matemàtiques II registra la nota més baixa de tota la dècada

Amb una puntuació mitjana de 4,5, la prova deixa suspesos més de la meitat dels alumnes.

El polèmic examen de Matemàtiques II registra la nota més baixa de tota la dècada
El polèmic examen de Matemàtiques II registra la nota més baixa de tota la dècada

Amb els exàmens de selectivitat ja corregits, s’ha confirmat que l’alumnat valencià ha tret la nota més baixa de tota la dècada en la prova de Matemàtiques II.

La prova ha registrat una puntuació mitjana de 4,47, fet que ha suposat el suspens de més de la meitat dels presentats, vora 6.000 alumnes.

Els aspirants s’havien queixat de la dificultat d’un examen que els impossibilita per a optar a carreres com Medicina, i van presentar més de 1.000 reclamacions.

El coordinador general de les proves d’accés a la Comunitat Valenciana, Antoni Gil, ha assegurat que la prova és correcta. Així mateix, s’ha mostrat partidari de fer una prova comuna per a tot Espanya, encara que assumeix que és impossible de fer a curt i mitjà termini.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que si ha hagut un problema amb l’examen que perjudique els estudiants, cal propiciar tan prompte com siga possible una solució dins de la comunitat educativa.

Així mateix, la Universitat de València analitzarà si la dificultat de l’examen deixa els alumnes valencians fora de titulacions a les quals sí poden accedir estudiants d’altres autonomies amb notes més altes en la matèria. Si és així, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, s’ha compromés a buscar solucions.

També et pot interessar

stats