La pol·lució, responsable d'un terç dels nous casos d'asma infantil a Europa

Segons un estudi, l’11% dels diagnòstics es podrien previndre si els països compliren les recomanacions de l’OMS.

La pol·lució, responsable d\'un terç dels nous casos d\'asma infantil a Europa
La pol·lució, responsable d'un terç dels nous casos d'asma infantil a Europa

Fins a un 33% dels nous casos d'asma infantil a Europa poden atribuir-se a la contaminació atmosfèrica, segons conclou un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). El treball ha analitzat la càrrega d'asma infantil de més de 63 milions de xiquets en 18 països europeus, entre ells Espanya.

A més, l’estudi estima que fins a un 11% dels nous diagnòstics d'asma en menors podrien previndre's cada any si els estats compliren amb les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre els nivells de partícules contaminants PM.

Així mateix, les estimacions indiquen que complir amb els nivells recomanats de diòxid de nitrogen (NO) permetria previndre 2.400 casos d'asma infantil a l'any, xifra que suposaria un 0,4% del total.

Restricció del trànsit

Un informe de la Comissió Europea ja apuntava el passat mes d'abril que la qualitat de l'aire a Espanya "continua sent un motiu de preocupació" i recomanava a les autoritats espanyoles introduïr restriccions "proporcionades i específiques" al trànsit de vehicles en zones urbanes. De fet, en juliol l'executiu comunitari va denunciar l'estat espanyol per l'excés reiterat de diòxid de nitrogen en l'aire.

També et pot interessar

stats