Els podòlegs valencians portaran a la justícia la seua exclusió del pla de vacunació

Retrauen que la Conselleria de Sanitat Universal sí que els considera sanitaris per a demanar-los voluntaris per a la vacunació massiva.

Imatge d'arxiu d'un podòleg
Imatge d'arxiu d'un podòleg / À Punt NTC

L'Il·lustre Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (Icopcv) ha anunciat que portarà davant la justícia a la Conselleria de Sanitat Universal per deixar-los fora del pla de vacunació per considerar que “no són professionals sanitaris, quan sí que ho són”.

Segons ha assenyalat l'entitat col·legial en un comunicat, la Conselleria s’ha reunit precisament aquest dimarts amb tots els col·legis professionals sanitaris excepte amb els podòlegs, òptics, nutricionistes i veterinaris, la qual cosa resulta “absolutament indignant”. “Ens han deixat completament al marge d'això”, han recalcat.

Així, han assenyalat que des del departament que dirigeix Ana Barceló al·leguen que “no està descrita en el subgrup 3B del Ministeri de Sanitat la paraula ‘podologia’”, quan textualment hi posa “sanitaris i altres professionals sanitaris”.

En el subgrup 3B, que el dimarts passat el govern espanyol va incorporar al pla de vacunació, s’inclouen fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, personal d’oficines de farmàcia, medicina legal, serveis d’ajuda a domicili, centres de menors, centres de dia i treballadors d’institucions penitenciàries.

D’altra banda, des de l’Icopcv han recriminat a la Conselleria que els considere sanitaris per a demanar-los voluntaris per a vacunar i material sanitari, com va succeir en plena quarantena. “Ens consideren sanitaris per a continuar oberts com a part dels serveis essencials i no obstant això, no ens consideren sanitaris per a ser vacunats. És francament enervant”, ha declarat la vicepresidenta del col·legi, Maite García.

També et pot interessar

stats