PODCAST | Carmen Montón: ‘‘La revolució encara no ha acabat, falta molt perquè hi haja una igualtat efectiva’’

Aquest divendres se celebren els 15 anys des que es va aprovar el matrimoni igualitari a Espanya.

PODCAST | Carmen Montón: ‘‘La revolució encara no ha acabat, falta molt perquè hi haja una igualtat efectiva’’

Aquest divendres se celebren 15 anys des que es va aprovar el matrimoni igualitari a Espanya. El dia de l'aprovació al Congrés, Carmen Montón, que aleshores era diputada socialista, va defensar el text amb aquestes paraules: "Hem de mirar cap avant, perquè ara ens queda un gran treball per a eliminar la discriminació quotidiana".

Actualment Montón és l'observadora permanent d'Espanya davant de l'Organització dels Estats Americans. Després que s'han celebrat més de 49.150 matrimonis igualitaris, Montón assegura que aquesta llei va ser una "gran revolució", però que encara no ha acabat i queda molt per a fer perquè siga una igualtat real i efectiva.

Per la seua banda, l'oposició no va acceptar aquest "avanç social per la igualtat de tantes persones". Com ha explicat Montón, el Partit Popular va interposar un recurs d'inconstitucionalitat que va tardar 7 anys a resoldre's.

La sanitat pública i universal, clau en la pandèmia

Finalment, l'observadora permanent d'Espanya davant de l'Organització dels Estats Americans ha explicat la seua percepció de la gestió de la crisi sanitària als Estats Units. Segons Montón, la clau per a enfrontar-se a una pandèmia "és una sanitat pública i universal, perquè pot atendre tota la població, fer una vigilància i detecció precoç i, en tercer lloc, perquè les persones que més ho necessiten reben atenció sanitària de manera que no augmenta el risc de contagi".

A més, ha expressat la importància del lideratge institucional; remarca que als Estats Units no ha sigut tan fort com a Espanya, on s'han establit unes directrius homogènies amb mesures com el decret de l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats