La pobresa material severa augmenta a Espanya i afecta el 5,4% de la població

Hi ha 2,5 milions de persones que no poden permetre's un menjar de carn o peix cada dos dies ni calfar l'habitatge.

Vista d'una persona en situació d'extrema vulnerabilitat als carrers del centre de Madrid
Vista d'una persona en situació d'extrema vulnerabilitat als carrers del centre de Madrid / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La privació material severa augmenta per primera vegada després de tres anys de reducció ininterrompuda a Espanya i afecta el 5,4% de la població el 2018 enfront del 5,1% de l'any anterior. Així ho recull el nové informe sobre l'estat de la pobresa, presentat aquest dimecres al Senat per la Xarxa Nacional de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social (EAPN).

Hi ha 2,5 milions de persones a Espanya que no poden permetre's un menjar de carn, pollastre o peix almenys cada dos dies ni mantindre l'habitatge amb una temperatura adequada, ni tenen capacitat per a despeses imprevistes o per a comprar una televisió o un telèfon mòbil.

"Aquest indicador és especialment greu perquè fa referència a les persones que no poden alimentar-se adequadament", segons ha alertat el president d'EAPN, Carlos Usías, durant la presentació del document, amb motiu de la celebració aquest dijous del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa.

La xifra de pobresa és un 50% superior a la de fa deu anys

A pesar que la dada de pobresa material severa és menor que el de fa quatre anys, perquè el 2014 afectava el 7,1% de la població, la xifra actual és, no obstant això, un 50% superior a la registrada el 2008 (3,6%).

També et pot interessar

stats