La pobresa complica l'accés a medicaments a 261.000 famílies a la Comunitat Valenciana

Càritas denuncia que moltes llars valencianes es plantegen no pagar medicaments per poder fer front als rebuts de la vivenda

La pobresa precaritza la salut de les famílies més vulnerables
24 d'octubre 2022 - 17:17

Triar entre pagar la llum o comprar un medicament per a fer front a una malaltia és el dilema al qual s'enfronten cada dia vora 261.000 famílies de la Comunitat Valenciana, que veuen com l'ombra de la pobresa també precaritza la seua salut, segons dades de l’ONG Càritas.

María Moscardó Bolinches, de Càritas València, ha explicat que “són moltes les famílies que no poden pagar les dietes, les pròtesis o els medicaments”, la gran majoria “amb un perfil d’ocupació precària, amb treballs temporals i en condicions insegures”, segons Moscardó.

Una d’aquestes persones és Paola Silva, una veïna de València qui pateix fibromiàlgia. Aquesta malaltia requereix més de deu medicaments diaris. “Hi ha pastilles molt fortes que jo no em puc deixar, com la morfina”, ha afirmat. 

La majoria dels casos, com el de Silva, són medicaments que acompanyen el tractament principal, fora del copagament, i que estan destinats a millorar la qualitat de vida del pacient.

La Creu Roja i els col·legis de farmacèutics de la Comunitat Valenciana ja disposen de programes específics d'ajuda a aquestes famílies, per a fer front a una realitat que, segons l'ONG Banc Farmacèutic, ha agreujat la pandèmia amb un augment d'un 30% del nombre de persones en aquesta situació.

També et pot interessar

stats