Els pobles de València disposaran de quatre noves instal·lacions fotovoltaiques

El consistori estima que el cost s'amortitzarà en quatre anys i s'evitarà l'emissió de vora 54.000 kg de diòxid de carboni.

Instal·lació de plaques fotovoltaiques en un edifici antic.
Instal·lació de plaques fotovoltaiques en un edifici antic. / Ajuntament de València.

L'Ajuntament de València, a través de la Delegació d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, ha iniciat els treballs per a dur a terme quatre noves instal·lacions fotovoltaiques en alguns edificis de titularitat municipal que es troben en diversos pobles de València.

El regidor Alejandro Ramon ha explicat que el consistori té un doble objectiu: reduir el consum energètic a les instal·lacions i posar en marxa accions "demostratives i reproduïbles" en l'impuls de la producció d'energia cent per cent renovable d'origen fotovoltaic. La iniciativa busca reduir la dependència de les grans productores amb una autoproducció d'origen renovable.

Les noves instal·lacions ocuparan una superfície total de 509 metres quadrats amb vora dos centenars i mig de panells, que produiran anualment vora 334.597 kWh, l'equivalent a l'energia que necessiten més de 80 cases cada any. Cobriran pràcticament la totalitat de l'energia que consumeixen els edificis on s'instal·len. L'Ajuntament calcula que s'evitarà l'emissió de vora 54.000 kg de diòxid de carboni amb aquestes intervencions.

Les quatre instal·lacions s'ubicaran a l'Alcaldia i la Universitat Popular de Carpesa, a l'Alcaldia de la Torre i també al Palmar, en quatre edificis de les antigues escoles i ara espai esportiu i multiús.

El cost total d'aquestes instal·lacions és de 96.211,86 euros, que el consistori afirma que s'amortitzaran en quatre anys.

També et pot interessar

stats