Els pobles pròxims a la central nuclear de Cofrents tindran un sistema digital d'emergències

A més de Cofrents, el nou mecanisme s'instal·larà a Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents, Cortes de Pallars, Xèst, Requena i Aiora.

Els pobles pròxims a la central nuclear de Cofrents tindran un sistema digital d\'emergències
Els pobles pròxims a la central nuclear de Cofrents tindran un sistema digital d'emergències

Els municipis de Cofrents, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents i Cortes de Pallars, que corresponen a la zona 1 de la central nuclear, així com els de Xest, Requena i Aiora seran pioners a instal·lar un nou sistema integral de radiocomunicacions digitals. A més, Villatoya i Almansa, a Albacete, també el tindran.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i el director general de Protecció Civil i Emergències, Alberto Herrera, han presentat el nou Sistema Integral de Radiocomunicacions Digitals d'Emergència de l'Estat (Sirdee), que s'instal·larà en consistoris ubicats en poblacions de la zona 1 i de suport. Aquesta eina és la que utilitzen els cossos de seguretat de l'Estat i altres agents d'emergències com la Unitat Militar d'Emergències.

Fulgencio ha explicat que es tracta d'un nou sistema que inclou aspectes similars als de la telefonia mòbil, però que, a diferència d'aquests, no pot quedar fora de servei en cas d'una emergència. S'hi suma una "excel·lent qualitat de les comunicacions per a donar una resposta adequada en cas d'incidències".

També et pot interessar

stats