El Poble Nou de Benitatxell ret homenatge al que ha sigut el seu metge durant 40 anys

Régulo Lorente va arribar per estar-hi un any i, finalment, s’hi va quedar quatre dècades

El Poble Nou de Benitatxell acomiada el metge del poble dels últims 40 anys / À Punt NTC

El Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta) homenatja Régulo Lorente, que ha sigut el metge del poble els últims 40 anys. Durant molt de temps va ser l'únic facultatiu, pediatra i practicant d'uns pacients dels quals coneixia, fins i tot, els números de la Seguretat Social.  Aquest divendres ha fet memòria d'aquestes quatre dècades i diu que hui en dia els metges de família tenen més mitjans, però menys temps.

Don Régulo va arribar a Benitatxell per a quedar-s'hi un any com a metge i, finalment, n'ha estat 40 perquè s’hi va sentir molt a gust. “A poc a poc, la gent em va enganxar”, ha cofessat a À Punt NTC.  En aquell moment el poble tenia 1.600 habitants, però ara en té vora 5.000 i el 60% són estrangers. Durant 24 anys, Régulo Lorente ha sigut l'únic metge, però també el pediatre, el practicant i fins i tot el psicòleg d’aquest municipi de la Marina Alta. 

Les que han sigut les seues pacients durant quatre dècades expliquen que no només hi parlaven de les malalties, sinó també dels problemes sociofamiliars. “Era molt gratificant i, sobretot, teníem temps”, afirmen. 

Una medicina personalitzada que Régulo troba a faltar. Era tan propera, que tenia al cap la història clínica dels seus pacients, afirma, perquè després de tants anys “t’aprens el nom, les medicines que es prenen i, fins i tot els números de la seguretat social”, 

Els últims dotze anys han passat per Benitatxell 9 metges diferents, però ningú ha sigut tan estimat com ell. Ara que es jubila, el municipi li ha tornat al seu metge l'estima i la dedicació que ha rebut durant 40 anys en un sentit acte d’homenatge”.

També et pot interessar

stats