La pluja no evita l'ofrena a la Mare de Déu del Lledó

Les inclemències meteorològiques han obligat a suspendre la segona part de l'acte durant quasi dues hores.

10 de març 2018 - 09:17

L'acte central del penúltim dia de la Magdalena, i un dels més emblemàtics de les festes, s'ha vist afectat per la pluja que ha caigut a la capital de la Plana durant la vesprada de dissabte. L'Ofrena a la Mare de Déu del Lledó, patrona de la ciutat, s'ha suspés durant vora dues hores en la segona part de l'acte.

L'ofrena, que des de 2016 es divideix en dues sessions, ha transcorregut amb normalitat durant la jornada matutina. D'aquesta manera, els col·legis, associacions culturals i colles que hi han participat des de les 10.30 hores han pogut depositar els rams de clavells a l'esplanada de la basílica de la Mare de Déu del Lledó tal com estava previst.

La pluja s'ha convertit en la protagonista d'una sessió vespertina que ha arrancat a les 16.00 hores i que poc després, quan l'última de les 19 gaiates començava a desfilar, ha obligat a parar temporalment l'acte.

La resta de participants en l'ofrena, entre les quals estaven les reines de les festes, s'han refugiat de forma improvisada a l'ajuntament. Des d'allí observaven impacients i resignades com la pluja anava caient cada vegada d'una manera més intensa.

Després d'uns moments d'incertesa, la Junta de Festes i l'Ajuntament de Castelló han decidit suspendre temporalment l'acte fins a les 18.30 hores, moment en què, segons les previsions, pararia de ploure. Mentrestant, les cares de preocupació s'apoderaven dels presents en una casa consistorial castellonenca plena de gom a gom.

Les previsions s'han complit i la pluja ha donat una treva, de manera que cap a les 18.30 hores s'ha pogut reprendre l'ofrena amb normalitat. Les reines d'anys anteriors, la cort de 2017 i les reines d'enguany han enfilat la Plaça Major en direcció cap a la basílica de la Mare de Déu del Lledó en peregrinació pels principals carrers de la ciutat.

Finalment, els 2.400 rams de clavells de color roig, blanc, groc i rosa que portaven les quasi 4.000 participants han arribat a l'esplanada de la basílica, on han confeccionat un tapís que enguany es basava en dibuixos del pintor castellonenc Lorenzo Ramírez, mort el maig passat.

També et pot interessar

stats