La pluja deixa més de cent litres en punts de la Safor

La inestabilitat remetrà dissabte, però al llarg de la vesprada de divendrtes encara pot ploure amb força al sud del golf de València

Un carrer de Bocairent, on les precipitacions també han caigut aquest dijous i divendres
Un carrer de Bocairent, on les precipitacions també han caigut aquest dijous i divendres / Blai Vanyó

Més d’un centenar de litres. És la generosa quantitat que ja han recollit a Tavernes de la Valldigna, un dels municipis de la confluència entre la Ribera Baixa, la Safor i la Ribera Alta que és, juntament amb la Costera, Marina Alta i la Vall d’Albaida on més ha plogut fins a primeres hores d'aquest divendres, en l’episodi de precipitacions que mulla la meitat sud del territori des d’aquest dijous.

Per ara, es tracta de precipitacions ben rebudes, donat que estan caient en un temps perllongat i a quantitats que, per ara, absorbeix la terra.

Així, a Tavernes de la Valldigna havien recollit fins a primera hora del matí 102 litres, d’acord amb els registres de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), mentre que diverses localitats de la Ribera i la Safor, com Alzira, Barx o Benifairó de la Valldigna, assoliran probablement aquesta quantitat al llarg del dia.

Municipis que presenten els majors registres per pluja
Municipis que presenten els majors registres per pluja / À Punt Oratge

El vent de gregal, que continuarà bufant durant aquest divendres, espentarà els núvols carregats amb pluja en la franja litoral compresa entre la Ribera Baixa i el nord de la Marina Baixa, on s’espera que continue plovent al llarg de la vesprada. Per ara, les precipitacions no estan causant incidents.

El vent ha bufat amb força a Tàrbena, on s’han registrat ràfegues de fins a 74 quilòmetres per hora. El gregal s’ha fet sentir, encara que en menor mesura, a Benigembla o Cullera ha superat els 60 quilòmetres, segons els registres d’Avamet.

La inestabilitat deixarà aquesta vesprada un ambient humit a la Ribera, la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, la Safor, la Marina Alta, el nord de la Marina Baixa o el nord de l’Alcoià. L’Agència Estat de Meteorologia, l’Aemet, ha decretat l’avís groc per pluges de fins a vint litres en una hora i 80 en 12 hores en la zona del sud del golf de València.

Mapa d'avisos per plutja decretat per l'Aemet
Mapa d'avisos per plutja decretat per l'Aemet / À Punt Oratge

Aquest avís de l’organisme meteorològic continuarà vigent fins a les sis del matí de dissabte, donat que s’espera que la inestabilitat remeta demà dissabte. 

També et pot interessar

stats