La pluja deixa més de 150 litres per metre quadrat a Tavernes de la Valldigna i més de 100 al Baix Segura

Desenes de carreteres estan tallades al trànsit en les comarques del Baix Segura i les dues Riberes

Imatge: Projecte Mastral

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha intensificat per a aquest dilluns els avisos per fortes pluges a la Comunitat Valenciana, que han passat de groc a taronja a les comarques del litoral nord de València i el sud d'Alacant. A més, continua actiu l'avís roig a l'interior i al litoral de València i al litoral nord d'Alacant. 

Aquest matí ha plogut amb força a municipis del Baix Segura com ara Torrevella, on s'han arreplegat més de 100 litres per metre quadrat. L'aigua ha negat la platja de Los Locos, i altres carrers d'aquest municipi. 

La N-332 i la CV-95, que han hagut de ser tallades per les fortes precipitacions, ja han obert al trànsit però la circulació encara és lenta. Davant les previsions que continue plovent, l'Ajuntament de Torrevella ha suspés les classes i el transport escolar i urbà durant tot el dia.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant han rescatat una vintena de vehicles atrapats pel fort aiguat que ha afectat la costa de la comarca del Baix Segura durant la matinada de dilluns. Els bombers han tret de l'aigua una ambulància que traslladava un pacient a l'Hospital de Torrevella. 

En total, els bombers han atés 36 avisos a les comarques del sud i han dut a terme actuacions per a retirar arbres caiguts i traure aigua acumulada en soterranis.

Les pluges poden deixar un acumulat de fins a 180 l/m2 en 12 hores al sud de València i al nord d'Alacant, mentre que al litoral nord de València i al sud d'Alacant arribarien fins a 50 l/m2.

A la Ribera Alta i la Baixa també s'han registrat intenses pluges en les últimes hores, A Tavernes de la Valldigna les precipitacions, que han superat els 150 litres per metre quadrat,  han provocat  el creixement del Riu Vaca. També s'han superat els 80 litres per metres quadrat a Sueca, mentre que a Algemesí s'han registrat 79,2. 

Al barri de Natzaret de València la teulada d'un edifici s'ha afonat pel temporal de pluja.

Carreteres tallades 

Diputació de València ha informat que les següents carreteres estan tallades:

  • CV-505 (Alzira-Sueca)
  • CV-506 (CV-505 a CV-510)
  • CV 525 (Algemesí-Alginet)
  • CV-508 (Corbera-Polinyà)
  • CV-571 (Camí Vilella a Alzira)
  • CV-605 (Cullera-Gandia)
  • CV-673 (Bellreguard i platja)

Precaució en les següents vies:

  • CV-415
  • CV-510
  • CV-522
Estat de la CV-605, entre Cullera i Gandia
Estat de la CV-605, entre Cullera i Gandia

El director general del l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha explicat a Les Notícies del Matí que es preveu que les pluges més intenses es donen a partir de les 12 h del migdia a les comarques del nord d'Alacant i del sud de València. Aquest episodi ja ha deixat més de 50.000 xiquetes i xiquets sense escola a la Comunitat Valenciana. 

 Segons Àngel, s'ha posat en marxa un operatiu de coordinació amb Protecció Civil i Policia Local i, s'ha obert un canal permanent de comunicació amb la Xarxa de Carreteres de Diputació i amb la Conselleria d'Obres Públiques.

Els efectes dels episodis de pluja de l'últim més ja s'han pogut veure a Tavernes de la Valldigna, on un arbre ha caigut sobre la terrassa d'un bar al Passeig Colon. Afortunadament ha sigut de matinada i no hi havia ningú baix del voladís. 

L'arbre ha caigut sobre la terrassa del bar aquesta matinada
L'arbre ha caigut sobre la terrassa del bar aquesta matinada

Rescaten 70 alumnes a Cartagena

Fora de la Comunitat Valenciana, els bombers han hagut rescatar 70 alumnes d’un autobús escolar atrapat per la pluja a Cartagena. El vehicle s’ha quedat encallat al camí que uneix el centre de Cartagena amb la zona nord de la ciutat. La policia local de Cartagena i els bombers, finalment, els han pogut evacuar.  

I a Lugo hem de lamentar, no obstant això, la mort d’una dona a la localitat de Viveiro. Mentre ella i la filla dormien, els ha sorprés l’aiguat mentre dormien a la planta baixa de sa casa. La filla ha pogut ser rescatada. 

D’altra banda, al País Basc ja s’han représ les tasques de recerca del pescador que des d’ahir es troba en parador ignorat a Ondarroa, a Biscaia

També et pot interessar

stats