Pluja de crítiques per la gestió de la Confederació Hidrogràfica del Segura davant les inundacions

La plataforma Segura Transparent vol ampliar la denúncia dels regants als consistoris per permetre construir en zones inundables.

Pluja de crítiques per la gestió de la Confederació Hidrogràfica del Segura davant les inundacions
Pluja de crítiques per la gestió de la Confederació Hidrogràfica del Segura davant les inundacions

El col·lectiu Segura Transparent es va reunir dimecres amb el veïnat de totes les poblacions afectades per la DANA per a redactar un document de conclusions i lliurar-lo a la Fiscalia perquè inicie una investigació sobre els responsables de l'agreujament dels efectes del temporal de gota freda.

Tot i que la iniciativa està en línia amb la plantejada pels regants del Baix Segura, que demanen a la Fiscalia l'obertura de les indagacions sobre la gestió del riu de la Confederació Hidrogràfica del Segura, la plataforma vol ampliar la denúncia als consistoris perquè "han permés la construcció en zones inundables", segons afirma José Manuel Grima, portaveu de la plataforma Segura Transparent.

Escoltar com va viure la ciutadania aquells dies i quins són els problemes i les necessitats a les quals han de fer front ara és la voluntat del col·lectiu. Les conclusions a què s'arriben serviran per a elaborar l'informe que faran arribar a la Fiscalia.

Les dues iniciatives denuncien la inacció de la CHS davant les reiterades demandes de les plataformes arran de la brutícia i la falta de manteniment del riu. "Les motes danyades per les inundacions del 2016 continuaven sense reparació ni reforç el 2019", assenyala el document aportat a la Fiscalia pels Jutjats d'Aigües del Baix Segura.

D'altra banda, els 27 ajuntaments del Baix Segura han activat aquest dijous a Almoradí el Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la comarca, per tal de posar en marxa mecanismes per a alleugerir la pèrdua de llocs de treball provocats pels efectes de la DANA.

També et pot interessar

stats