La pluja complica l'operació d'eixida de trànsit a la Comunitat Valenciana

Es preveuen més de 2,5 milions de desplaçaments durant tot el pont.

La pluja complica l\'operació d\'eixida de trànsit a la Comunitat Valenciana
La pluja complica l'operació d'eixida de trànsit a la Comunitat Valenciana

La pluja complica les primeres hores de l'operació eixida de trànsit amb motiu del pont de la Constitució-Immaculada. Segons la direcció general de Trànsit les principals afectacions es produeixen a l'A-3, la V-21 i la V-30.

El Centre de Gestió de Trànsit preveu que es produiran 2.755.000 desplaçaments per les carreteres valencianes durant el pont de la Constitució i la Immaculada, dels quals 1.270.000 seran de llarg recorregut i, la resta, al voltant dels grans nuclis urbans. En concret, s'espera 1.450.000 trasllats a la província de València, 870.000 a la d'Alacant i 435.000 a la de Castelló.

L'operació especial Constitució-Immaculada, en què s'establiran mesures especials de regulació i d'ordenació del trànsit, s'activarà des de les 15 hores d'aquest dijous fins a les 24 hores del dilluns, festiu en algunes comunitats autònomes com Madrid o Aragó.

Punts conflictius

Així, Trànsit ha assenyalat diferents trams i carreteres on es preveu més conflictivitat. Aquestes són, a les comarques del sud, els accessos i eixides de la circumval·lació d'Alacant i l'accés de l'N-332 a Altea, l'Altet-Santa Pola i Torrevella. A les comarques del nord ha assenyalat el tram de l'N-340 entre Castelló i Orpesa, i el ramal d'enllaç de la CV-13 amb l'AP-7 i l'N-340 a Torreblanca.

A les comarques centrals hi pot haver complicacions als trams de l'A-3 a Requena i a Quart de Poblet, així com a l'enllaç d'aquesta carretera amb l'A-7. També als extrems de la variant de Gandia i travessies de Bellreguard i Oliva (N-332) i al tram de la CV-500, entre la fi de l'autovia i la rotonda del Perellonet.

Itineraris alternatius

Trànsit ha establert una sèrie d'itineraris alternatius per a evitar problemes de circulació. Entre València i Alacant, per l'interior, l'itinerari Alacant-Alcoi-València es proposa el trajecte per la A-7 fins a Alcoi i València. A Múrcia, per l'autovia A-7; per a la travessia d'Alacant, es recomana la circumval·lació de la A-70; i des de la A-31, A-70 i A-7 cap a costa sud d'Alacant, l'AP-7. Des de la A-31 a Sant Vicent del Raspeig, Universitat, el Campello, Benidorm i Altea, per la CV-80 entre Saix i Castella per a enllaçar amb l'A-7; i cap a Elx, Oriola, Torrevella i Múrcia per la A-7.

Per a les eixides de la A-3 recomana l'Autovia del Túria CV-35 per a enllaçar amb la CV-50 i connectar amb l'Autovia de l'Est A-3; mentre que per a València-Múrcia, s'aconsella València-la Font de la Figuera fins a l'Autovia d'Alacant A-31 (les Talaies-Alacant), abandonant aquesta última per a enllaçar amb l'Autovia del Camí de Castella i connectar amb l'Autovia del Mediterrani A-7 abans d'arribar a Elx.

Així mateix, Trànsit explica que pot evitar-se la N-344 i realitzar l'itinerari complet per l'autovia A-35 (Almansa-Xàtiva) fins a enllaçar amb l'Autovia d'Alacant A-31 (les Talaies-Alacant), perquè "encara que allarga l'itinerari uns quilòmetres, pot compensar en seguretat i temps". Per a evitar les travessies de la N-332, aconsella l'AP-7 i per a Gandia, l'A-35 deixant-la en l'eixida 44 i enllaçar amb l'A-7 i connectar amb la CV-60 en el quilòmetre 410.

També et pot interessar

stats