Les pluges donen un respir després d'una jornada complicada a tot el territori

La CV-571 a Alzira i la CV-304 entre Vinalesa i Montcada continuen tallades.

Europa Press
Europa Press

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha decretat el final dels avisos per pluges al litoral de les comarques del nord d'Alacant i a les comarques del litoral del nord de Castelló, així com les emergències per inundacions i la preemergència nivell taronja a les de València. 

Després d'un divendres amb pluges molt abundants a la Ribera i l'Horta, durant la passada nit i matinada les precipitacions s'han concentrat al sud de les comarques de València i nord d'Alacant. Fins a les 10:00 h, les quantitats de precipitació arribaven als 89 l/m² a la Vall d'Alcalà i als 69 l/m² a la Vall d'Ebo, ambdues localitats de la Marina Alta.

Aquest dissabte continuarem amb un oratge inestable, però els ruixats seran més aïllats i no tan forts ni persistents. Durant el matí continuarà plovent a les comarques del sud del golf de València i també tindrem ruixats en zones de costa, preferentment central i nord. Durant la vesprada, els ruixats guanyaran terreny al nord del territori i a última hora del dia s'intensificaran a la costa central. Dominarà el vent de gregal, amb ratxes moderades al litoral sud i mar cada vegada més rebolicada. Les temperatures es mantindran sense molts canvis. Per tant, un dissabte insegur, amb risc de ruixats especialment a les comarques del centre i nord. 

Carreteres tallades 

Segons ha indicat la Diputació de València, s'han obert totes les carreteres de les demarcacions de la Ribera, excepte la CV-571 a Alzira. D’altra banda, a l'Horta Nord la CV-304 continua tallada, entre Vinalesa i Montcada, en la intersecció amb el barranc del Carraixet.

Serveis restablits  

El Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat ha informat que Iberdrola ha restablit el servei dels grups electrògens a la Ribera i a la ciutat de València, que es van veure afectats per les pluges, i Metrovalència també ha informat sobre el restabliment del servei entre Alboraia-Palmaret i Benimaclet de la línia 3.

Segons el Centre d'Emergències de la Generalitat, el temporal s'ha centrat aquest dissabte de matinada al nord de les comarques d'Alacant. A municipis com la Vall de Gallinera s'han registrat acumulats de fins a 30,6 l/m² en una hora.

També et pot interessar

stats