Les pluges agranaran el territori de sud a nord des d’aquesta vesprada

Els actes del cap de setmana per a celebrar el Nou d’Octubre hauran de seguir les previsions de prop perquè no es descarta la pluja

Bocairent, una de les localitats on la pluja pot tornar aquest dimecres de vesprada, en una imatge de les precipitacions caigudes dimarts
Bocairent, una de les localitats on la pluja pot tornar aquest dimecres de vesprada, en una imatge de les precipitacions caigudes dimarts / À Punt NTC

La pluja començarà a regar el territori aquesta vesprada de dimecres, especialment a la Marina, l’Alcoià i l’Alt Vinalopó que seran les primeres comarques a registrar precipitacions de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora. La pluja batrà el territori, de sud a nord, al llarg de dimecres, dijous i divendres, jornada en què es preveu que els ruixats més importants queden centrats a la meitat nord.

La vesprada de dimecres serà moguda a les comarques del sud. Una massa d’aire fred situada al sud de les balears portarà tempestes, primer a la franja situada a l’interior sud de la Marina Alta i a l’interior nord de la Marina Baixa, i després avançarà cap a les comarques veïnes de l’Alcoià i l’Alt Vinalopó. De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat l’avís groc a tota la província d’Alacant, perquè no es descarta que descarregue puntualment de manera intensa o torrencial.

Les pluges no abandonaran el territori dijous, quan l’avís groc s’estén al conjunt de la Comunitat Valenciana. De matí cauran sobretot a la meitat sud i, la segona meitat del dia ho faran de manera generalitzada a la meitat nord. Es preveu que els municipis del litoral i prelitoral siguen els que acumulen més aigua. En alguns punts, inclús podran caure 30 litres en una hora i fins a 60 en dotze hores.

Llevat de situacions o incidents molt puntuals, s’espera que aquestes pluges, que probablement no seran les últimes de la setmana, resulten beneficioses. De fet, la causant de les precipitacions és una massa d’aire fred, situada al sud de les Balears, que a pesar de quedar desdibuixada de cara al cap de setmana encara estarem en un entorn inestable per al cap de setmana.

Els actes previstos en nombroses localitats dissabte i diumenge, coincidint amb les celebracions del Nou d’Octubre, hauran d’estar pendents del cel perquè no es descarten núvols i pluja. Els de dissabte de matí, en el cas de la franja litoral, i les celebracions de l’interior previstes de vesprada poden estar condicionats per la pluja.

A més, en alguns casos caldrà tindre alguna peça de roba d'abrigar a mà, o almenys allunyar-nos de la roba estiuenca, perquè la pluja deixarà un ambient més fresc, especialment pel que fa a les màximes, que no seran tan altes com les dels dies anteriors. 

També et pot interessar

stats