Adeu a l'episodi de pluges a la Comunitat Valenciana

L’aigua ha deixat xifres rècord de litres acumulats per metre quadrat en moltes localitats durant el cap de setmana

La tempesta ha deixat xifres rècord per acumulació de les precipitacions en diversos municipis / À Punt NTC

La tardor ha arribat amb força, i aquest dilluns ha sigut dia de paraigua, sabata tancada i, fins i tot, mànega llarga. Carrers i platges encara pateixen de manera visible els efectes de la forta tempesta que ha caigut durant la nit a la Marina Alta. Una de les localitats afectades ha sigut Dénia, on la tempesta d'aquesta vesprada, si bé ha sigut moderada, no ha donat treva. 

A la platja de la Marineta Cassiana del municipi, les ones han tret muntanyes d’algues. A més, s’ha vist afectat part del mobiliari urbà, que ha quedat fet malbé. Així i tot, l’Ajuntament ha anunciat que hi ha molt d’interés a tornar la platja a la normalitat al més prompte possible, ja que aquest cap de setmana s'hi celebra la fira gastronòmica DNA de Dénia. 

No ha sigut l’únic municipi afectat de la comarca. Molts d’ells han batut rècords per acumulació d’aigua per metre quadrat durant el cap de setmana. A Pego i el Ràfol d’Almúnia, per exemple, han registrat ja 230 litres, una xifra que no és definitiva, ja que continua plovent. També a Gata de Gorgos, amb 130 litres per metre quadrat. Altres quantitats han sigut els 84 litres a Ondara, els 50 de Pedreguer o 70 a Xàbia. 

A Xixona (Alacantí) l'aigua ha descarregat amb força a primera hora de la vesprada. Tant és així, que ha obligat els vehicles a circular amb precaució. Aquesta situació s'ha repetit en pràcticament totes les comarques del sud: el Comtat, l'Alcoià, l'Alt Vinalopó i el Baix Vinalopó. 

En canvi, a Tavernes de la Valldigna (Safor) ha arribat la calma després de les intenses precipitacions d'anit, que van deixar fins a 270 litres per metre quadrat. El veïnat ha fet balanç de l’impacte de la pluja sobre els terrenys i els carrers, on ha lluït el sol per uns moments. 

Per aquest motiu, l'avís groc es manté de moment fins a la mitjanit en tota la meitat sud de la Comunitat Valenciana. A les comarques del nord, tot i no estar en avís, la pluja també s'ha deixat veure. Tot apunta que aquest dimarts tornarà a lluir el sol.

També et pot interessar