La plena ocupació dels alumnes d’FP és majoritària en els cicles d’Industrial

La directora general de Formació Professional assenyala que la robotització de l’empresa demana personal qualificat.

La plena ocupació dels alumnes d’FP és majoritària en els cicles d’Industrial
La plena ocupació dels alumnes d’FP és majoritària en els cicles d’Industrial

L’alumnat del cicle d’FP d'Informàtica de l’institut Serpis de València ha aconseguit la plena ocupació. Un fet que no és una excepció sinó la "situació majoritària en formació professional, especialment en tots els cicles d’Industrials de la Comunitat Valenciana", com assegura Marina Sánchez, directora general de Formació Professional de la Conselleria d'Educació

És una branca que inclou, entre d’altres, Informàtica, Transport de l’Automòbil, Vidre i Ceràmica, Fabricació i Manteniment o Emmotlament de Metalls i Polímers.

"Alumnat que cursa aquests estudis, alumnat que es col·loca"

La taxa d'ocupació mitjana de l’alumnat d’Informàtica és del 80%, però a Alacant és del 130% i estan cridant les persones que estan en borses d’ocupació des de fa tres anys. La raó és que les companyies alacantines s’estan adaptant a la indústria 4.0, estan canviant els processos manuals pels robotitzats i necessiten mà d'obra especialitzada. "Alumnat que cursa aquests estudis, alumnat que es col·loca", afig. 

La directora general ha explicat també que des de la formació s’escolten les necessitats de l’empresa per a implantar els estudis que més s’hi adeqüen. Així, per exemple, a Alcoi es pot realitzar el cicle d’FP de conductor d'autobús, que fins i tot compta amb un simulador de realitat virtual per a fer les pràctiques. Altres de les novetats, com ha avançat Marina Sánchez, són els cicles de Química Industrial i Tractament d’Aigües, per a donar resposta a la demanda de personal format de les empreses. 

També et pot interessar

stats