La platja del Serradal de Castelló, declarada microreserva per la seua gran biodiversitat

La distinció fa excloure totes les activitats que comporten danys a la vegetació endèmica.

La declaració de microreserva pretén preservar el sistema dunar d'aquesta platja de Castelló.
La declaració de microreserva pretén preservar el sistema dunar d'aquesta platja de Castelló. / À Punt Mèdia

La Generalitat ha declarat la platja del Serradal de Castelló microreserva de flora per la biodiversitat i perquè alberga l'únic espai de dunes de la costa de la capital de la Plana. La declaració implica que queden excloses en aquesta platja totes les activitats que comporten una remoció del substrat o que afecten negativament les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Corriol camanegre

 La distinció del Serradal com a microreserva comporta també que s'hi puguen desenvolupar projectes de regeneració dunar per a accelerar el procés de naturalització del sistema de dunes. La protecció preveu, a més, que l'accés de persones i animals al sistema dunar estiga limitat a fi de possibilitar la circulació de mamífers xicotets, amfibis, rèptils i ocells, sobretot per al cas del corriol camanegre.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha assegurat que " aquesta nova figura millorarà l'estat de conservació de l'hàbitat dunar del Serradal i protegirà les espècies paraigua presents en el Catàleg de Flora Amenaçada de la Comunitat Valenciana”. “Per a l'Ajuntament és prioritari detindre la degradació del territori que s'ha viscut les dues últimes dècades”, ha subratllat Fernando Navarro.

 D'altra banda, queda prohibit circular amb bicicletes i vehicles amb motor per l'interior de la microreserva.

També et pot interessar

stats