La platja de les Marines de Dénia registra un segon niu de tortuga, amb 111 ous

En total s’han registrat 253 ous de tortuga marina (Caretta caretta) a la Comunitat Valenciana durant els últims dies

Un dels ous trslladats a l'Oceanogràfic
Un dels ous trslladats a l'Oceanogràfic / Oceanogràfic

La platja de les Marines de Dénia (Marina Alta) ha tornat a ser el lloc triat per una tortuga marina (Caretta caretta) per a niar. En aquesta ocasió, l'animal ha fresat un total de 111 ous, dels quals 21 ja estan a les incubadores de l’Oceanogràfic i la resta, en una platja protegida del Saler.

Una vegada més, l'Oceanogràfic destaca que la col·laboració de la ciutadania ha sigut "essencial" per a protegir el niu, ja que va ser un particular qui va avisar al telèfon d'Emergències 112 vora les 22:15 hores de la passada nit en albirar una tortuga a l'arena.

L'equip de rescat es va desplaçar a la platja de les Marines de Dénia i, juntament amb la Policia Local, van poder protegir la zona, la tortuga i els ous.

Per a garantir el benestar de l'animal, els veterinaris de la Fundació Oceanogràfic li feren una ecografia i una anàlisi de sang i li van instal·lar un emissor satel·litari que permetrà fer-li un seguiment de la situació en els pròxims mesos i ampliar el coneixement sobre la biologia i les rutes d'aquests animals.

Com és habitual en els casos d'implantació, part dels ous —en aquest cas, 21— els van traslladar a les incubadores de la Fundació Oceanogràfic fins que facen eclosió. Una vegada nasquen les cries, passaran a formar part del projecte Head-starting, que té com a objectiu augmentar la supervivència d'aquests animals durant els primers mesos de vida i que aconseguisquen la grandària suficient que els permeta evitar la majoria dels depredadors una vegada tornen a la mar.

Els 90 ous restants els han depositat en una platja protegida del Parc Natural de l'Albufera per a garantir la protecció i evitar el contacte de transeünts i curiosos.

És la primera vegada que es documenten tres nius de tortugues –dos a Dénia i un a Gandia— i dos intents de posta —a Oriola i Oliva— a les costes de la Comunitat Valenciana en una setmana. En total són 253 els ous de tortugues marines que s'han registrat aquests últims dies: 191 ous als dos nius de Dénia i 62 al de Gandia.

També et pot interessar

stats