La platja de l'Arenal de Xàbia torna a tancar per "alts nivells de contaminació"

És la tercera vegada en un mes que la platja tanca per no superar les analítiques diàries

La platja de l'Arenal de Xàbia en una imatge d'arxiu
La platja de l'Arenal de Xàbia en una imatge d'arxiu / À Punt
28 de juliol 2023 - 12:03

L'Ajuntament de Xàbia (la Marina Alta) ha rebut una nova analítica de la Direcció General de l'Aigua en la qual s'ordena el tancament de la platja de l'Arenal per "alts nivells de contaminació". La Policia Local i Creu Roja procediran al desallotjament de la platja i s'hi hissarà la bandera roja, segons ha informat el consistori en un comunicat d'aquest divendres.

Dins del pla de mesures que va posar en marxa el govern local de Xàbia després de l'últim episodi, aquesta setmana s'han dut a terme cinc analítiques diàries i el monitoratge amb cambres de la xarxa de pluvials i clavegueram de la zona. Aquestes tasques han afavorit línies de treball, que aquest divendres "s'intensificaran per a solucionar aquests incidents com més prompte millor", segons han assegurat fonts municipals.

L'equip de govern defén tindre "molt clar" que la salut de les persones és el primer, també la protecció ambiental i la certitud per als empresaris i comerciants de l'Arenal i de Xàbia en plena temporada turística. Aquest és el tercer tancament que es produeix en només un mes. El primer de l'estiu va ser el 27 de juny, el segon la setmana passada, el 21 de juliol, i aquest divendres la platja tanca per tercera vegada.

També et pot interessar

stats