Les platges de València estrenen un dispositiu de rescat per control remot pioner a Espanya

El sistema anomenat CRAS consisteix en una taula de rescat que arriba a la persona en la meitat de temps que qualsevol socorrista i està actiu des de la platja de la Malva-rosa fins a la del Perellonet

Nou dispositiu de rescat per control remot de la Creu Roja / À Punt NTC

Les platges de València diaposaran a partir d'enguany d'un dispositiu de rescat per control remot únic a Espanya. Aquest dimarts responsables de l’Ajuntament de València  i la Creu Roja han fet un simulacre de salvament a la platja del Cabanyal amb el nou dispositiu anomenat CRAS (control remot aquàtic de salvament).

El sistema utilitza tecnologia renovable i no contaminant, aconsegueix una velocitat de deu quilòmetres per hora, té una autonomia de 30 minuts, la possibilitat de recórrer 500 metres i una capacitat de càrrega de 250 quilos. El nou servei d'assistència i socorrisme es va activar l'1 de juny i té un operatiu de 168 persones a les postes localitzades al llarg dels 24 quilòmetres de platja al municipi de València, és a dir, des de la platja de la Malva-rosa fins a la del Perellonet.

Present en totes les platges de la ciutat de València

El regidor de Platges i Qualitat Acústica i de l'Aire, Giuseppe Grezzi, que ha assistit a l'exercici de simulació, ha destacat del sistema que “és una primícia de totes les ciutats d'Espanya” i ha expressat la "satisfacció" pel fet que "València puga disposar de tots els mitjans tecnològics per a tindre una resposta molt més ràpida en les tasques de socorrisme de tot el personal de la Creu Roja desplegat a les platges". 

Santiago Bayarri, responsable de Salvament Marítim a València, ha explicat que el nou sistema permet a l’operatiu de salvament arribar a la persona al doble de la velocitat a què arribaria nadant. Macarena Lozano, directora d'Emergències de l'Assemblea de València, ha resaltat la importància del nou sistema perquè “cada minut que passa, cada segon, és vital”. L'any passat la Creu Roja va fer 12.225 actuacions a les platges de València i Alacant.

També et pot interessar

stats