Les platges que va arrasar el temporal també podran optar a la bandera blava

Els municipis podran aconseguir la distinció si es comprometen a millorar les deficiències abans de la temporada de bany.

Una de les platges valencianes que va aconseguir la distinció de bandera blava de l'any passat
Una de les platges valencianes que va aconseguir la distinció de bandera blava de l'any passat / À Punt Media

Les platges que ha arrasat la borrasca Gloria també podran optar a la bandera blava, la distinció que atorga la Fundació d’Educació Mediambiental per a distingir les platges de millor qualitat i amb més bons serveis. El cofundador d’aquesta entitat ha transmés un missatge de tranquil·litat als municipis com Cullera, Dénia o Benicàssim, que en anys anteriors havien aconseguit aquesta distinció, però ara tenen importants desperfectes.

El president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, i cofundador de la Fundació d’Educació Mediambiental, que és qui atorga les banderes blaves, José Ramón Sánchez, ha explicat en Les notícies del migdia que el jurat que dona aquestes distincions ja ha valorat les platges i, a més, ha puntualitzat que en la concessió de les banderes blaves es tenen en compte altres criteris, com la inspecció de l’any anterior o el compromís dels ajuntaments a millorar els serveis.

Els resultats de la inspecció ja s’han remés al jurat internacional que avaluarà la concessió de les banderes. No obstant això, Sánchez ha aclarit que en el cas que alguna població no aconseguisca la bandera blava per la mancança d’algun servei o característica, podran aconseguir-la finalment si l’ajuntament manifesta el compromís d’esmenar-la abans de la temporada de bany, el pròxim estiu.

“Els municipis han d’estar tranquils si estan disposats a complir els requisits de millora”, ha aclarit. José Ramón Sánchez ha afegit que la Setmana Santa queda exclosa dels requisits per a aconseguir la bandera blava, atés que la decisió final sobre la concessió d’una bandera s’adopta a principis de l’estiu.

També et pot interessar

stats