Platges per a totes les persones

Amb 85 punts habilitats, el pla de platges accessibles de la Conselleria d'Igualtat cobreix vora el 80% del litoral valencià.

VÍDEO | Platges per a totes les persones

Més de 50.000 persones amb mobilitat reduïda poden gaudir cada any de les platges de la Comunitat Valenciana, gràcies als 85 punts habilitats en el pla de platges accessibles de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Va ser creat per l'extinta Conselleria de Benestar Social i dona servei a 46 municipis, que cobreixen vora el 80% del litoral valencià. Aquests espais asseguren gaudir de la platja a la zona d'arena, alhora que possibiliten prendre el bany amb total seguretat.

Entre els serveis que donen, estan els aparcaments reservats, rampes i passarel·les especials per a cadires de rodes. També s'habiliten espais a l'ombra i s'incorporen vestidors adaptats a les persones amb diversitat funcional. Per facilitar el bany a la mar, cadires per a entrar a l'aigua i crosses amfíbies, que permeten una autonomia absoluta a les persones amb mobilitat reduïda. Tot això, acompanyades de personal especialitzat de suport.

Per a fer ús de qualsevol punt de platja accessible, n'hi ha prou amb acudir-hi. En la pàgina web de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives hi ha una llista de platges accessibles on es poden consultar els punts de platja i els períodes de funcionament. Per a l'atenció de grups, i per a obtindre informació més detallada sobre un punt de platja específic, cal posar-se en contacte amb l'ajuntament corresponent.

També et pot interessar

stats